Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Mircea Duşa, propunerea de premier a lui Ponta

După ce şi-a anunţat demisia din funcţia de premier, Victor Ponta a solicitat o şedinţă extraordinară a Guvernului, întâlnire care va avea loc la ora 16.00.

sursa foto: monitorulcj.ro
sursa foto: monitorulcj.ro

Ponta urmează să-şi anunţe în mod oficial şi colegii din Guvern de decizia sa. De asemenea, se vor purta discuţii în legătură cu paşii care trebuie urmaţi în viitorul imediat apropiat.

De altfel, Victor Ponta a precizat, miercuri, că a decis să-şi dea demisia după discuţii avute cu Gabriel Oprea, liderul UNPR, cu Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, şi cu Daniel Constantin, Partidul Conservator.

Victor Ponta trebuie să desemneze un premier interimar care să activeze până în momentul în care preşedintele ţării, Klaus Iohannis, va stabili numele noului prim-ministru.

Ponta a afirmat că va trimite propunerea sa preşedintelui după şedinţa de Guvern de la ora 16.00 şi a dezvăluit deja că îl propune ca premier interimar pe Mircea Duşa, ministrul Apărării.

Preşedintele Klaus Iohannis are la dispoziţie 45 de zile pentru consultări cu partidele şi pentru desemnarea unui nou prim-ministru. Ulterior, premierul propus de Iohannis va trebui să fie aprobat de Parlament. Preşedintele poate oferi două variante de premier. Dacă nici a doua nu obţine aprobarea Parlamentului se va trece la efectuarea de alegeri anticipate.

5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv