Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

Năsui (USR) critică majorarea salariilor DSP: Doar își fac treaba din fișa postului

Deputatul USR Claudiu Năsui critică intenția premierului Ludovic Orban de a majora cu 40% salariile șefilor direcțiilor de sănătate publică (DSP) și cu 30% pe cele ale funcționarilor din aceste instituții.

Argumentul liderului USR București este că angajații statului nu merită sporuri doar pentru că își fac treaba, iar cei ai DSP sunt plătiți oricum pentru gestionarea unei crize sanitare, inclusiv pe vremuri de pandemie, și acum nu fac altceva decât să respecte fișa postului.

Năsui susține că nu poți lua măsuri „populiste” într-un moment în care economia este grav afectată. 

„Poate o soluție mai bună ar fi să punem niște profesioniști adevărați pe aceste poziții care zeci de ani de zile au fost ocupate doar de pile și activ de partid. Angajații statului nu merită sporuri doar pentru că își fac treaba. Am ajuns să normalizăm că, pentru a avea o instituție de stat funcțională, trebuie să o umplem de privilegii. Nu că asta ar garanta ceva”, a scris joi, pe Facebook, liderul USR București.

Năsui amintește că aceste majorări vor fi plătite din buzunarul cetățenului, în condițiile în care cei care lucrează în sectorul privat se confruntă deja cu dificultăți financiare.

„Este absolut contraintuitiv și contraproductiv să creștem cheltuielile statului când economia a fost puternic lovită, iar declarativ spunem că ne dorim să sprijinim mediul privat și să lăsăm mai mulți bani în buzunarele cetățenilor. Să nu uităm că aceste creșteri nu sunt gratis și nu vin de la stat, ci vin de la fiecare român care muncește și e forțat să își împartă salariul cu statul doar pentru a susține astfel de măsuri populiste”, susține deputatul.

422 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv