Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a amânat prin OUG amânarea creșterii alocațiilor / POLITICĂ: Dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură, marți / POLITICĂ: Votul pentru noul Avocat al Poporului a fost amânat până după decizia CCR din 29 iunie / Fabian Gyula a fost validat deja în comisiile juridice / ANM / Cod Roșu și Portocaliu de caniculă și furtuni în jumătatea de vest a țării / Cod Galben în rest /

Breaking News:

Negocieri pentru PNRR. Cîțu: Am asigurat CE că Guvernul va face reforme (pensii, salarii la stat etc.)

Premierul Florin Cîțu a declarat joi, la finalul ședinței Guvernului și la revenirea de la Bruxelles, că se angajează în mai multe reforme pentru ca Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) să fie acceptat la nivelul UE.

Iată declarațiile:

„Am asigurat-o pe doamna preşedinte că acesta este guvernul care va face reforme, în perioada următoare și, de aceea, avem nevoie și de un PNRR care să susțină partea de reforme. (…)Una, o știți foarte bine, este reforma pensiilor, care va fi adoptată în perioada următoare și care are rolul de a asigura sustenabilitatea sistemului de pensii în România.  

Este o reformă fiscală, despre care am tot vorbit, care să asigure creșterea veniturilor bugetare și optimizarea cheltuielilor bugetului în anii următori. Aici, am precizat din nou obiectivul meu clar de a nu introduce şi a nu crește taxe. Vedem că suntem în al doilea an consecutiv fără modificări la Codul Fiscal pe partea de taxe și totuși cu venituri la buget mai mari. Deci am arătat că se poate acest lucru în perioadă de criză, se va putea și în perioadă de creștere economică.

Referitor la reforma salarizării, știți foarte bine că obiectivul este acela de a avea o legătură directă între performanță și venit, să eliminăm partea subiectivă.

Cu privire la reforma administrației publice, dorim introducerea mobilității în rândul funcționarilor publici şi asigurarea unei cariere, în mod transparent, de a avea o carieră în administrația publică.

De asemenea, dezvoltarea sau implementarea Băncii Naționale de Dezvoltare şi, bineînţeles, reforme în ceea ce privește reducerea emisiilor de carbon, trecerea la energie verde și așa mai departe.

Toate acestea au fost prezentate și au fost primite bine, pentru că, pentru prima oară, România prezintă un plan credibil, un plan care poate să fie aplicat. Și ați văzut reacțiile după aceea.

În ceea ce privește perioada următoare, am avut astăzi o discuție cu miniștrii, toți trebuie să lucreze 24 de ore pe zi în următoarele zile, pentru a ne asigura că totul este perfect în momentul în care depunem PNRR.

În ceea ce mă privește, voi avea întâlniri de două ori pe săptămână cu doamna Vestager, care este responsabilă pentru România, ca să mă asigur că avem acest progres; dacă o să fim plecați de două ori pe săptămână, orice derapaj sau orice întârziere pot fi identificate rapid, pentru a le putea remedia. Deci tot cabinetul să fie implicat în această perioadă”. 

Reformele la care se angajează Guvernul:
  • Reforma pensiilor
  • Reforma companiilor de stat
  • Reforme în politica fiscală – adoptarea de măsuri pentru a crește veniturile la buget din impozite, optimizarea cheltuielilor și pentru a asigura aplicarea cadrului fiscal.
  • Salarizarea în administrația publică – revizuirea sistemului pentru a evita eventuale creșteri bruște ale cheltuielilor cu salariile.
  • Banca Națională de Dezvoltare – crearea și operaționalizarea acestei bănci.
  • Administrație publică – un nou sistem pentru a accede în funcțiile publice și un sistem îmbunătățit de promovare, inclusiv pentru funcții de management.
  • Justiție – modificarea legilor justiției și consolidarea cadrului anti-corupție.
  • Transport fără emisii de carbon – introducerea principiilor taxării verzi, un nou sistem de taxare pentru drumuri, promovarea transportului cu emisii zero.
  • Energie Regenerabilă – promovarea eliminării treptate a cărbunelui din mixul energetic și creșterea contribuției din energii regenerabile, sprijin pentru producția de hidrogen și baterii și o reformă a pieței de energie electrică.
Alte reforme sectoriale:

  • Venitul minim de incluziune (VMI), Prevenție și îngrijire medicală primară, Creșterea ratelor de reciclare, Dialog social sporit, Îmbunătățirea Guvernanței Locale, Cadru îmbunătățit al achizițiilor publice.
18 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv