Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Legea privind carantinarea și izolarea intră la vot final în Senat / Cazanciuc: „Vom face plen în fiecare zi, începând de sâmbătă” / „E nevoie de mai multe modificări” / JUSTIȚIE: Alina Bica și Ioan Bene au fost prinși în Italia / Amândoi sunt condamnați și vor fi aduși în țară pentru a fi încarcerați / EXTERNE: Grecia testează toți turiștii / 

Breaking News:
 

Nicolae Ciucă, avizat pozitiv pentru Apărare. El a pledat pentru pensiile militarilor

Nicolae Ciucă a primit, luni, aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, pentru funcţia de ministru al Apărării și în Guvernul Orban II.

Spre deoasebire de el, Florin Cîțu, Costel Alexe și Marcel Vela au fost avizați negativ pentru portofoliile deținute și în primul Guvern Orban – Finanțe, Mediu respectiv Afaceri Interne.

Plouă cu avize negative pentru miniștrii renominalizați de Orban: Vela este al 3-lea
Florin Cîțu, al doilea aviz negativ pentru portofoliul Finanțelor
Costel Alexe, avizat negativ pentru funcția de ministru al Mediului în Guvernul Orban II

Nicolae Ciucă a pledat, la audieri, pentru pensiile militare, depsre care a spus că nu sunt speciale, ci de serviciu. El a adăugat că şi-ar dori foarte mult ca soldatul român să nu mai fie pe ultima linie a grilei de salarizare.

Ciucă a obținut 12 voturi “pentru”, 3 “împotrivă” şi 7 abţineri, din partea membrilor Comisiilor pentru apărare de la Camera Deputaţilor şi Senat.

Avizul este consultativ, astfel că nu îl poate împiedica pe premierul desemnat – și el a doua oară -, Ludovic Orban, să îl mențină în Cabinetul său, la votul de învestitură ce va fi dat în plenul Parlamentului pe 24 februarie.

Va fi simulacru de vot, deoarece PNL vrea ca noul guvern să pice, pentru a putea fi declanșate alegerile anticipate. În aceste condiții, parlamentarii PNL nu își vor vota propriul guvern.

16 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv