Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Senatul discută acordarea pensiilor de urmaș pentru copiii cadrelor medicale care mor de coronavirus / POLITICĂ: Proiect de acordare a tichetelor de masă în perioada șomajului tehnic / CORONAVIRUS: 344 de cazuri noi, 4.761 în total / Numărul deceselor: 209 / 

Breaking News:
 

Nicolae Ciucă, avizat pozitiv pentru Apărare. El a pledat pentru pensiile militarilor

Nicolae Ciucă a primit, luni, aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, pentru funcţia de ministru al Apărării și în Guvernul Orban II.

Spre deoasebire de el, Florin Cîțu, Costel Alexe și Marcel Vela au fost avizați negativ pentru portofoliile deținute și în primul Guvern Orban – Finanțe, Mediu respectiv Afaceri Interne.

Plouă cu avize negative pentru miniștrii renominalizați de Orban: Vela este al 3-lea
Florin Cîțu, al doilea aviz negativ pentru portofoliul Finanțelor
Costel Alexe, avizat negativ pentru funcția de ministru al Mediului în Guvernul Orban II

Nicolae Ciucă a pledat, la audieri, pentru pensiile militare, depsre care a spus că nu sunt speciale, ci de serviciu. El a adăugat că şi-ar dori foarte mult ca soldatul român să nu mai fie pe ultima linie a grilei de salarizare.

Ciucă a obținut 12 voturi “pentru”, 3 “împotrivă” şi 7 abţineri, din partea membrilor Comisiilor pentru apărare de la Camera Deputaţilor şi Senat.

Avizul este consultativ, astfel că nu îl poate împiedica pe premierul desemnat – și el a doua oară -, Ludovic Orban, să îl mențină în Cabinetul său, la votul de învestitură ce va fi dat în plenul Parlamentului pe 24 februarie.

Va fi simulacru de vot, deoarece PNL vrea ca noul guvern să pice, pentru a putea fi declanșate alegerile anticipate. În aceste condiții, parlamentarii PNL nu își vor vota propriul guvern.

16 Shares