Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
Liniște și pace în coaliție, după o săptămână de criză

Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a evitat să spună dacă îl ia consilier pe Vlad Voiculescu

Noul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă (USR PLUS), a depus miercuri seară, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestire în funcţie, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

La ceremonie au fost prezenți președintele Senatului, Anca Dragu, premierul Florin Cîțu și liderii coaliției la guvernare – Ludovic Orban (PNL) – care este și președintele Camerei Deputaților -, Dan Barna (USR), Dragoș Tudorache (PLUS) și Kelemen Hunor (UDMR). 

Ulterior, Ioana Mihăilă a susținut o conferință de presă la sediul Ministerului sănătății, unde până astăzi a deținut funcția de secretar de stat.

Întrebată dacă ministrul demis Vlad Voiculescu va fi consilierul său, Mihăilă a evitat un răspuns tranșant: „Echipa se formează în acest moment. Dar nu pot să spun că voi şterge cu buretele aspiraţiile comune pe care le-am avut cu Vlad Voiculescu. Dar perioada care urmează este cu Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătăţii, iar mandatul este al meu”.

„L-am întrebat dacă crede că voi supravieţui. (Mi-a răspuns – n.r.) că speră că da”, a spus Mihăilă, întrebată dacă, după ce a fost nominalizată în funcţia de ministru al Sănătăţii, s-a sfătuit cu fostul ministru Vlad Voiculescu, cu care a lucrat în calitate de secretar de stat.

Ea a precizat că se aşteaptă să comunice bine cu premierul Florin Cîţu.

„Am venit aici să fac treabă şi am lucrat bine şi cu domnul Vlad Voiculescu şi mă aştept să lucrez bine şi cu domnul Florin Cîţu, aşa că mă aştept să comunicăm bine atâta vreme cât amândoi ne orientăm spre aceleaşi obiective, obiectivele de reformă”, a susţinut Ioana Mihăilă în cadrul unei conferinţe de presă.

Premierul cîțu a evitat și el să spună dacă este de acord ca Vlad Voiculescu să revină la MS în calitate de consilier onorific al ministrului Mihăilă: „Am înțeles că este în concediu”, s-a rezumat Cîțu să spună.

Despre echipa sa, Ioana Mihăilă a spus: „O mare parte din medicii care au ajutat-o pe doamna dr. Moldovan (fost secretar de stat – n.r.) va rămâne alături de noi. Şi mă aştept ca prin ajutorul şi sprijinul lor să nu existe fracturi în gestionarea crizei COVID. (…) Multe proiecte au început deja în mandatul lui Vlad Voiculescu. Le voi continua fără ezitare. USR PLUS a primit votul cetăţenilor pentru că a prezentat un program de guvernare care include reforme şi transparenţă. Voi face totul pentru ca mandatul meu să fie ghidat de aceste valori”.

„Avem în plan o reorganizare şi o eficientizare în Ministerul Sănătăţii şi în DSP-uri”

Despre prioritățile sale ca ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă a declarat:

„Avem în plan o reorganizare şi o eficientizare atât la nivelul Ministerului Sănătăţii, cât şi la nivelul deconcentratelor, direcţiilor de sănătate publică. Deja am început sub conducerea doamnei doctor Moldovan evaluarea directorilor din direcţiile de sănătate publică, lucru pe care îl vom continua şi acesta este primul pas pe care îl vom face. Dacă este să vorbesc despre nevoi acute în Ministerul Sănătăţii, este nevoia acută a unui departament de digitalizare. Acesta este un al doilea prim pas pe care îl vom face”.

1.634 paturi la ATI COVID

În ceea ce priveşte paturile ATI din secţiile COVID, ministrul a afirmat că numărul acestora era marţi de 1.634.

„Problema principală pe care o avem acum în spitale este disponibilitatea redusă a paturilor de ATI. În contextul în care în ultima săptămână numărul de cazuri a scăzut cu 10%, ne aşteptăm ca şi solicitarea pe paturile ATI să nu mai continue să crească în perioada următoare. (…) În 20 aprilie, numărul de paturi ATI în secţiile COVID era de 1.634. Acestea sunt paturile ATI dedicate COVID. În plus, mai există până la 4.000 paturi avizate în structurile spitalului care sunt dedicate cazurilor de terapie intensivă de alte patologii. Cred că prin modificarea ordinului care direcţiona circuitele intraspitaliceşti şi pacienţii cu coronavirus s-a permis o flexibilizare a secţiilor din spitalele – anterior erau spitale COVID şi non-COVID – iar acum sunt spitale mixte. Cred că împreună cu managerii de spitale vom reuşi să ne flexibilizăm şi noi acţiunile, aşa fel încât să ne adaptăm atât pentru pacienţii COVID, cât şi pentru pacienţii cu alte patologii”, a susţinut Ioana Mihăilă.

4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv