Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Nu va fi chiar dublare, ci „vom vedea cum evoluează economia până la vară”, anunță premierul

Oficial! Orban amână prin OUG dublarea alocațiilor pentru copii: „Cu cât le vom crește, vom vedea”. Iohannis a promulgat legea acum 2 zile

UPDATE: Termenul de intrare în vigoare a legii a fost prorogat pnă la 1 august, dar dublarea nu va fi chiar dublare, ci va depinde de rezultatele economice înregistrate în primul semestru, a anunțat premierul Ludovic Orban.

La doar două zile de la promulgarea, de către președintele Klaus Iohannis, a Legii privind dublarea alocațiilor pentru copii, Guvernul Orban a amânat, în ședința de joi, printr-o ordonanță de urgență (OUG), acordarea acestei majorări.

Anunțul a fost făcut chiar de premierul Ludovic Orban, miercuri seara, după ce afirmase încă de săptămâna trecută că ia în calcul prorogarea până la rectificarea bugetară, care va avea loc la vară, în iulie – august.

„Vom proroga termenul de intrare în vigoare până la primul moment când vom putea face rectificarea: după 1 iulie. (…) După primele 6 luni ale anului vom vedea cum evoluează economia. Vom crește alocațiilor cu cât ne permit resursele. Cum le vom crește, vom vedea”, a spus Orban.

Anterior, el declarase că „apariția intempestivă a aceestui proiect de lege ne-a creat o problemă foarte mare: efortul bugetar pentru a susține o nouă dublare a alocațiilor este de peste 6 miliarde, în condițiile în care bugetul trebuie să facă față creșterilor de salarii și pensii”.

Tot miercuri, la o zi după ce a promulgat această lege inițiată de PSD, președintele Iohannis a declarat și el că măsura dublării alocațiilor nu va putea fi aplicată imediat, dar a asigurat că „în câteva luni Guvernul va găsi resurse”.
 
Președintele susține că a promulgat actul normativ pentru că este “în regulă”, dar problema care trebuie rezolvată ține de bugetul de stat.
 
“Vreau să subliniez o chestiune foarte importantă fiindcă am observat câteva interpretări neconforme – și eu, și Guvernul ne dorim creșterea alocațiilor pentru copii. Legea este în regulă, astfel că am promulgat-o. Problema care trebuie acum rezolvată este una care ține de bugetul național, aprobat înaintea adoptării acestei legi”, a insistat Iohannis. 
 
Potrivit legii adoptate de PSD (parlamentarii PNL și-au scos cartelele din aparatele de vot) în 18 decembrie și promulgate marți de Iohannis, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:
  • 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap
  • 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1
  • 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.
126 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv