Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:
Iohannis, amenințat din nou de Dragnea cu suspendarea, pleacă joi într-o vizită oficială în Franța și lasă PSD cu onoarea "nereperată"

Olguța, propusă ministru al Dezvoltării și vicepremier, îi cere demisia lui Paul Stănescu: „Ce e prea mult e prea mult!”

Așa cum era de așteptat, Comitetul Executiv Național (CEX) al PSD a decis miercuri seară, cu unanimitate de voturi, să o propună pe Olguța Vasilescu ministru al Dezvoltării Regionale și vicepremier, după ce președintele Klaus Iohannis a respins-o ca ministru al Transporturilor .

Olguța, Dăncila, Dragnea și Drăghici          

Totodată, Mircea Drăghici a fost propus ministru al Transporturilor.

Premierul Viorica Dăncilă a argumentat că Olguța are experiență în administrația publică, ca fost primar, iar Mircea Drăghici, experiență în domeniul Transporturilor, ca inginer auto.

”Cred că Olguța Vasilescu este calificată să ocupe mai multe portofolii, bineînțeles nu în același timp”, a mai spus Dăncilă.

Premierul a lansat și o amenințare președintelui României:

„În cazul în care refuză, o să acționăm constituțional. Eu sper ca domnul președinte să facă aceste numiri. Să nu uităm că am intrat în linie dreaptă pentru preluarea Președinției Consiliului UE. Astăzi am avut o primă întâlnire cu Consiliului Președintilor. Eu cred că în acest moment nu ne putem juca cu deciziile pe care le luăm. Eu sper să luăm în calcu toți aceste lucruri și președintele să facă aceste nominalizări, având în vedere faptul că toți de la Guvern de la cu Colegiul Comisarilor”. 

Liviu Dragnea a fost mai direct, referindu-se la suspendarea președintelui: “Ne-am obișnuit cu domnul Iohannis să fie în stare să facă orice, dincolo de Constituție și lege, dar ar fi o încălcare flagrantă a legii și a deciziei CCR. În cazul în care va calcă cu picioarele pe Constituție, o să ne întâlnim și o să vedem ce o să facem. Să ajungem în situația respectiv, nedorită de noi, și vedem”. 

Olguța Vasilescu a recunoscut, întrebată de jurnaliști, că a votat în CEX pentru cererea de demisie a lui Paul Stănescu: „Ceea ce e prea mult e prea mult”, a spus ea. Recent, Vasilescu declarase că nu va vota împotriva lui Stănescu niciodată. 

Ea a susținut că a plecat de la Ministerul Muncii pentru că “97% din măsurile din programul de guvernare sunt realizate”. 

La ședința CEx a participat și ministrul Justiției, Tudorel Toader, care este susținut de ALDE în această funcție.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv