Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Orban: Alegerile pe 6 decembrie nu cresc riscul de răspândire a virusului

Premierul Ludovic Orban dă asigurări că organizarea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie „nu creşte riscul de infectare cu noul coronavirus”, iar Guvernul are ca obiectiv creşterea capacităţii de testare a populaţiei.

Amintim că judecătorii CCR au decis că Parlamentul, nu Guvernul stabilește data alegerilor parlamenteare. Însă Cabinetul Orban a emis deja, pe 3 septembrie, un act normativ (HG 776) prin care a hotărât ca scrutinul să aibă loc pe 6 decembrie.

Președintele Iohannis a trimis, vineri, la reexaminare în Parlament, legea adoptată în 27 iulie de PSD, ALDE, Pro România și UDMR, care prevede că data alegerilor se stabilește prin lege, nu prin HG.

Prin această mișcare, Iohannis încearcă să tragă de timp astfel încât data de 6 decembrie să rămână bătută în cuie.

Iată ce a declarat Orban vineri, la Suceava: „Din punctul meu de vedere, şi nu numai al meu, ci punctul de vedere al multor specialişti, organizarea de alegeri nu creşte riscul de răspândire a virusului, în condiţiile în care sunt respectate regulile stabilite de autorităţi. Sunt reguli simple care presupun limitarea evenimentelor electorale la 20 de persoane în spaţiul închis şi la 50 de persoane în spaţiul deschis, cu respectarea regulilor de distanţare şi a celorlalte reguli de protecţie sanitară. Candidaţii şi echipele de campanie au obligaţia să poarte măşti, să asigure transmiterea materialelor de asemenea natură încât să reducă riscul de infectare. Organizarea zilei votului este pregătită de asemenea natură încât să nu existe riscuri suplimentare de transmitere a virusului. Democraţia înseamnă alegeri prin care cetăţenii hotărăsc cine să-i reprezinte în instituţiile publice”.

Premierul a asigurat că Guvernul are ca obiectiv creşterea capacităţii de testare a populaţiei: „Capacitatea de testare, de la începutul pandemiei până astăzi a crescut constant şi avem ca obiectiv creşterea în continuare a capacităţii de testare.

Cu doar două zile în urmă, Iohannis îl contrazicea: 

Iohannis: Testarea în masă nu e recomandată decât de persoane care vor să pară interesante
228 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv