Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:
Premierul PNL cedează doar pe jumătate în fața USR-PLUS

Orban ar reduce restricțiile de vot pentru cei cu viză de flotant de două luni, nu de 3

Premierul Ludovic Orban ar reduce restricțiile de vot impuse în Legea privind alegerea primarilor în două tururi, pentru care își va angaja răspunderea în 29 ianuarie, în Parlament.

sursă foto: Digi 24

Numai că nu va elimina definitiv interdicția participării la vot a celor care se mută într-o altă localitate. 

„Putem discuta asupra perioadei, să nu fie de 90 de zile, să fie de 60 de zile” dar „nu putem accepta să se facă pe bandă rulantă mii și mii de vize care să afecteze procesul electoral”, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban.

El a citat din nou o analiză făcută pe 200 de localităţi, iar la alegerile din 2016 s-au eliberat 20.000 de vize de flotant, în timp ce în anii următori, când nu erau alegeri, s-au eliberat între 1.300 – maxim 2.000 de vize.

Alianţa USR-PLUS a anunțat, miercuri, că susţine modificarea legislaţiei pentru introducerea alegerii primarilor în două tururi de scrutin, dar se opune restricţionării dreptului de vot pentru cetăţenii care dobândesc viza de flotant cu mai puţin de 90 de zile faţă de data alegerilor.

USR-PLUS cere ”ferm” Guvernului să renunțe la restricţionarea votului pentru flotanți

”O astfel de restricţie nu poate fi justificată de fenomenul ‘turismului electoral’ în condiţiile în care sistemul electronic de verificare exclude votul multiplu. Un număr foarte mare de cetăţeni, studenţi, tineri în general, nu vor putea vota la alegerile locale, dacă legea este promovată în forma trimisă de Guvern”, aargumentat USR-PLUS.

18 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv