Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:
Promisiuni PNL, la 3 luni de la preluarea guvernării

Orban: Ar trebui să vedem cum putem recalcula pensiile nesimțite

Premierul Ludovic Orban le-a cerut, marți, la începutul ședinței Guvernului, miniștrilor Muncii – Violeta Alexandru -, Internelor – Marcel Vela – și Apărării – Nicolae Ciucă – să găsească o modalitate de modificare a vârstei de pensionare și recalculare a „pensiilor nesimțite” din aceste domenii.

„Ar trebui, d-na ministru și dl ministru de Interne și dl. ministru al Apărarii, să ne uităm și la vârsta de pensionare și să vedem cum putem recalcula pensiile nesimțite. Cele care au fost făcute prin umflarea pe ultima sută de metri a veniturilor pentru a se ajunge la o pensie mai mare decât e plafonul acum. Trebuie să corectăm aceste nedreptăți, pentru că provoacă o nemulțumire profundă, inclusiv pentru cadrele militare, pentru jandarmi. Șefimea și-a tras pensii nesimțite profitând de portițele lăsate în actul normativ și așa ne-am trezit cu pensii de 15.000 – 20.000 (de lei/lună – n.r), care sunt o sfidare la adresa unui om care a muncit o viață”, a spus Ludovic Orban.

Orban a adăugat că ”aceste soluţii trebuie cântărite foarte bine, analizate, studiată foarte bine baza legală şi constituţională şi nu uitaţi de analiza comparativă a sistemelor publice de pensii din ţările europene pe care le-am convenit”.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a menţionat că a pregătit câteva soluţii, pe care le va discuta cu ceilalţi miniştri. 

Solicitarea premierului vine la puțin timp după ce Camera deputaților – for decizional – a adoptat legea privind eliminarea pensiilor speciale – cu excepția celor ale militarilor și polițiștilor.

Legea de eliminare a pensiilor speciale – inclusiv ale magistraților, dar nu pentru polițiști și militari – a fost ADOPTATĂ

 

46 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv