Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

BEC: Nicușor Dan a câștigat fotoliul de primar general al Capitalei cu 42,75% – rezultate parțiale (94,4%) / Gabriela Firea a obținut numai 38% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 11% / 

Breaking News:
 
Jumătate de an! Premierul anunță a 6-a lună de interdicții (16 august - 16 septembrie) - două de stare de urgență și 4 de stare de alertă

Orban: Cel mai probabil vom prelungi starea de alertă, dacă nu apar ameliorări

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că Guvernul PNL va prelungi, „cel mai probabil”, starea de alertă, „dacă nu apar ameliorări” în privința cazurilor de COVID-19.

Va fi a 6-a lună de interdicții – două de stare de urgență (16 martie – 16 mai) și patru de stare de alertă (16 mai – 16 septembrie). Practic, o jumătate de an!

„Orice decizie va ţine cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă. Vom ţine cont de punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de suport tehnico-ştiinţific, din Comisia anti-COVID, din INSP şi, în funcţie de evaluările pe care le vom avea, vom lua şi deciziile politice”, a spus prim-ministrul.

Orban a asigurat însă că, în prezent, nu se mai analizează posibilitatea adoptării de măsuri de restricţie – așa cum a procedat la a treia prelungire a stării de alertă:

„Nu ne dorim impunerea niciunei alte restricţii. De altfel, s-au mai adoptat două măsuri: limitarea programului la terase şi portul măştii în spaţiile aglomerate unde nu este posibilă asigurarea distanţei fizice de protecţie. Acestea sunt singurele măsuri de restricţie şi ele nu afectează desfăşurarea activităţilor economice, pentru că obiectivul nostru este acela de a nu mai afecta în niciun fel economia prin măsurile pe care le luăm”.

El a arătat că se ia în calcul „o altă soluţie pentru terase”, dacă lucrurile se vor „ameliora”. 

3K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv