Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

GUVERN: CNSU a adoptat Hotărârea 26 privind relaxarea interdicțiilor din starea de alertă, începând cu 1 iunie /  Se reia transportul rutier și feroviar internațional de persoane / Românii pot ieși din localitate fără declarație scrisă / Se deschid terasele, se poate face plajă / Examenele naționale vor avea o a doua sesiune, pentru copiii bolnavi / 

Breaking News:
 
Copiii mai au de așteptat. Să treacă anticipatele și mai vedem

Orban confirmă ce a spus Iohannis: Dublarea alocațiilor va fi amânată până după alegeri, la rectificarea bugetului

Premierul Ludovic Orban a confirmat, vineri, ideea lansată de președintele Klaus Iohannis joi seară, la Cotroceni: dublarea alocațiilor pentru copii va fi amânată până la rectificarea bugetului, în iulie, după alegerile parlamentare anticipate și cele locale, când, cine știe dacă va mai fi pusă în aplicare, pe motiv că PSD a lăsat goală vistieria statului. 

„Cel mai probabil, soluția este de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii, până vom avea posibilitatea să asigurăm resursele financiare în buget, care se poate face doar la rectificare, care se poate face după iulie. (…) Sensul discuțiilor cu președintele merge spre această soluție”, a declarat Ludovic Orban, după întâlnirea cu Iohannis la Cotroceni.

El a adăugat că „noi și dacă am vrea nu am putea dubla alocațiile”.

Amintim că Iohannis s-a grăbit să promulgat Bugetul de stat pentru anul 2020, fără să mai aștepte decizia Curții Constituționale, după ce PSD a depus sesizare. Când a promulgat legea, Iohannis a știut că în bugetul de stat nu sunt prinși banii pentru majorarea alocațiilor copiilor, aprobată prin lege de PSD, în 18 decembrie. 

Iată ce a declarat președintele, joi seară:

“Proiectul de lege (privind dublarea alocațiilor – n.r.) a ajuns la mine şi are termen de promulgare 18 ianuarie. La acest moment, nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, dar ea într-adevăr se află în analiză şi în aşteptarea unor lămuriri suplimentare din partea Guvernului. Vorbim despre nişte sume care nu sunt prinse în buget şi atunci Guvernul va trebui să vină cu soluţii pentru a vedea cum se poate continua. Există variante, cu siguranţă, însă trebuie să fim foarte realişti: prima rectificare de buget, deci o rectificare înseamnă să se mute bani de la un capitol la altul, se poate face abia la mijlocul anului”.

Iohannis, despre dublarea alocațiilor copiilor: Aștept lămuriri privind sursa de finanțare
Potrivit legii adoptate de PSD (parlamentarii PNL și-au scos cartelele din aparatele de vot), alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:
  • 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap
  • 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin
  • 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.
101 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv