Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
Barna așteaptă să vadă dacă, luni sau marți, PNL votează alegerea primarilor în două tururi, desființarea Secției speciale, abrogarea recursului compensatoriu. Abia apoi se va pronunța dacă USR susține guvernul premierului desemnat de Iohannis după moțiune

Orban, după negocierile cu Barna: PNL nu poate face decât ce a făcut până acum

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, vineri, după negocierile cu Dan Barna, liderul USR, care le-a cerut liberalilor să-i susțină la vot proiectele legislative din Parlament, că nu li se pot cere lucruri pe care nu le poate oferi.

”Nu poți cere PNL decât ceea ce poate da PNL. Să susțină proiectele, noi oricum le susținem, unele sunt proiectele noastre. Nu poți să condiționezi PNL de lucruri pe care nu le poate oferi PNL. Noi nu putem decât să facem ce am făcut până acum, să susținem anumite puncte de vedere”, a declarat Orban.

Dan Barna a declarat că înainte de a se pronunța dacă va susține Guvernul Orban așteaptă până săptămâna viitoare, să vadă dacă PNL votează inițiativele legislative pe care USR le-a declarat prioritare. 

“Să vedem ce se întâmplă luni și marți în Parlament cu inițiativele legislative despre care am vorbit – primari în două tururi, desființarea Secției speciale, abrogarea recursului compensatoriu. (…) Suntem curioși ce partid ar putea să voteze astăzi împotriva inițiativei Fără Penali în Funcții Publice”, a spus Barna, după negocieri.

Amintim că, marți, în Senat, proiectul USR de revenire la două tururi de scrutin pentru primari a fost respins de PSD și UDMR, iar 16 dintre senatorii PNL au lipsit, numai 10 fiind în sala de plen.

Parlamentul confirmă temerile USR: Legea alegerii primarilor în două tururi, respinsă în Senat de PSD+UDMR

Atât Ludovic Orban, cât și prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan au anunțat apoi că și PNL are un proiect de lege similar, iar acesta va fi votat în Camera Deputaților – decizională.

Turcan, după chiulul PNL de la votul pe proiectul USR cu 2 tururi la primari: Și noi avem o astfel de inițiativă legislativă

Acum, după încheierea negocierilor cu liderul USR, Orban crede, totuși, că se vor înțelege: “Aici vă spun sincer că nu cred că asta va fi poziția lor, pentru că este o poziție nerezonabilă. Din punctul meu de vedere, mi s-a părut că ne-am înțeles. Am stabilit doar că vom avea o a doua întâlnire, cel mai probabil în cursul zilei de marți. Am văzut o declarație anterioară în care într-un fel condiționau susținerea investirii guvernului de reușita acestor proiecte”. 

Premierul desemnat a apelat din nou la coarda sensibilă: ”În fiecare zi în care acest guvern demis rămâne la putere se întâmplă o grămadă de nenorociri pentru România”.

Numai că ceilalți lideri ai partidelor din Opoziție i-au spus lui Orban, mai pe față, mai pe ocolite, că nu îi vor susține guvernul. 

Ponta nu votează Guvernul PNL: „Nici vorbă!”. Orban, furios: „Mi s-a părut că ne-am înțeles”
Kelemen (UDMR), după negocierile cu Orban: Nu am promis sprijin
Tăriceanu, după negocierile cu Orban: Nu pot spune că am hotărât ceva
159 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv