Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DNA / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Orban îl scuză pe Iohannis: Ar fi fost complicat să participe la o dezbatere în primul tur

Ludovic Orban a declarat, duminică seară, după anunțarea exit-poll-urilor care îl dau câștigător în primul tur al prezidențialelor pe Klaus Iohannis, care a fost susținut de PNL, că “ar fi fost complicat” ca acesta să participe la o dezbatere în turul întâi.

Întrebat dacă ne-am putea aștepta la o dezbatere televizată la care să participe și președintele Klaus Iohannis în turul doi, așa cum nu s-a întâmplat în turul întâi, Orban a spus: 

Președintele a fost într-o comunicare permanentă cu cetățenii României, într-o campanie foarte intensă care a presupus interacțiunea cu zeci și sute de mii de români. Ar fi fost complicat să participe în turul întâi cu 14 candidați. Vom stabili strategia când vom avea rezultatele finale. Acum echipa de campanie este mobilizată pentru realizarea numărătorii paralele, în funcție de aceste rezultate vom stabili strategia pe turul doi”.

Potrivit exit-poll-urilor IRES de duminică de la ora 20.00, prezentate la ora 21.00, după închiderea urnelor, Klaus Iohannis a obținut 38,7%, Viorica Dăncilă 22% și Dan Barna 16,1%, însă bătălia pentru turul 2 se va da pe voturile din Diaspora.

Despre alegerile anticipate, liderul PNL continuă să ezite:În măsura în care este posibil, vom susține alegerile anticipate. Este complicat cu structura actualului Parlament, să există o majoritate stablilă, coerentă care să asigure multe reforme de substanță. În condiția unui pact, care să dețină 50% din parlamentari, vom susține anticipatele pentru că este nevoie să îndeplinim procedura constituțională, nu are rost să provocăm o criză guvernamentală dacă nu avem garanția că vom ajunge la anticipate”.

Orban este convins că Iohannis va obține peste 40% de voturi în acest tur de scrutin, iar în turul doi “depinde cu cine va intra, dar minim 60%. poate chiar mai mult”.

Prezența finală în primul tur de scrutin a fost de 47,66%, peste 8,6 milioane de români prezentându-se la urne.

Prezidențiale 2019: Prezența la vot a fost de 47,66%. Vezi în TlMP REAL!
16 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv