Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

FINANȚE: Ministrul Cîțu a împrumutat alți 736,3 milioane de lei de la bănci / EDUCAȚIE: 9 școli și grădinițe, închise în București din cauza gripei /  

Breaking News:
 

Orban nu le dă bani primarilor: Dacă i-au cheltuit pe alte lucruri, e treaba lor!

Premierul Ludovic Orban a avertizat, vineri, primarii să nu ceară bani din fondul de rezervă al Guvernului, dacă i-au cheltuit pe cei primiți de la antecesorul său, Viorica Dăncilă (PSD).

„În ultimele săptămâni ale Guvernului Dăncilă au fost alocați bani cu nemiluita, iar dacă sunt localități care au primit bani să nu mai vină să mai ceară bani. Resursele alea ar fi trebuit să fie suficiente și, dacă au cheltuit banii pe alte lucruri, e treaba lor”, a spus Orban.

El le-a cerut miniștrilor, la începutul ședinței de Guvern de vineri, să fie „extrem de circumspecți în angajarea de cheltuieli pe final de an”.

”Orice cheltuială nenecesară, chiar dacă e prevăzută în buget, să nu o faceți, astfel încât să reducem cât mai mult deficitul bugetar”, a adăugat Ludovic Orban.

Premierul le-a cerut miniștrilor Finanțelor și Administrației să pregătească un inventar cu necesitățile de plată pentru autoritățile locale:

„Să fiți foarte exigenți în analiza solicităților pe care le veți primi. Alocările de fonduri din Fondul de rezervă au o singură destinație: cheltuieli cu funcționarea – salarii, indemnizații pentru însoțitorii persoanelor cu dizabilități, pentru încălzirea școlilor, iluminat. Am primit și eu cereri direct în care mi se cer sume de bani pentru categorii de cheltuieli care nu au nicio legătură cu cheltuielile de funcționare. Și trebuie analizat dacă au cheltuit banii de funcționare pe altceva”.

Un criteriu de evaluare a acestor cereri îl constituie și alocările anterioare care au fost făcute din Fondul de rezervă.

69 Shares