Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:
„Se vede deja, ştiţi vorba aceea, luminiţa de la capătul tunelului”

Orban: Nu putem obliga pe cineva să se vaccineze, dar putem arăta avantajele

Vaccinarea anti-COVID nu va fi obligatorie, dar autoritățile vor arăta avantajele, astfel încât populația să accepte această măsură, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.

„Autorităţile nu pot să oblige pe cineva să se vaccineze, noi putem să le arătăm toate avantajele vaccinării, să încercăm să îi convingem să se vaccineze, dar nu putem obliga pe cineva să se vaccineze. Sigur că vaccinarea este cea mai bună soluţie de a nu contracta această boală”, a declarat Orban, la sediul PNL.

Premierul a adăugat că „o campanie reuşită de vaccinare este cea care poate să ne conducă la revenirea la normalitate, într-un orizont de timp rezonabil”.

„Eu zic că suntem aproape. Se vede deja, ştiţi vorba aceea, luminiţa de la capătul tunelului”, s-a arătat el optimist.

Orban a anunțat că se pregăteşte şi o campanie privind avantajele vaccinării:

„În strategia de vaccinare pe primul plan vor fi cei care luptă în prima linie din sistemul de sănătate publică, ulterior persoanele vulnerabile, în vârstă, care au alte boli, care riscă să dezvolte forme severe, ulterior (…) cei care lucrează în (…) domenii esenţiale, critice – energie, furnizare de servicii de utilitate publică, cei care asigură, de fapt, continuitatea acestor servicii publice extrem de importante”.

Distribuţia vaccinurilor contractate de Comisia Europeană se face către ţările UE proporţional cu populaţia, a mai spus el.

„În funcţie de cantităţi şi de ritmul în care aceste cantităţi contractate sunt produse şi sunt distribuite în Europa, noi vom avea anumite cantităţi şi, în funcţie de aceste cantităţi pe care le vom avea, vom asigura, în baza strategiei de vaccinare, vaccinarea persoanelor în baza priorităţilor care sunt stabilite. Nu pot să vă dau cifre în momentul de faţă. Avem veşti bune. E clar că avem veşti bune. Practic, suntem aproape siguri că există vaccinul, vaccin cu eficienţă mare. Ce este important pentru noi este să ne pregătim să derulăm la nivel naţional campania în cele mai bune condiţii”, a precizat premierul.

Premierul, în campanie electorală

Întrebat de ce nu participă la şedinţa de luni convocată de preşedintele Klaus Iohannis privind strategia de vaccinare anti-COVI, Orbana răspuns că este prins „într-un program” de campanie electorală:

„Sunt într-un program. Eu am întreprins demersurile pe care trebuia să le efectuez stabilite cu preşedintele României, adică constituirea Comitetului naţional de vaccinare, desemnarea celor care conduc campania de vaccinare. Preşedintele – cel care a instituit acest grup de lucru – este cel care este implicat în derularea unei campanii de vaccinare reuşite”.

73 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv