Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Strategie de campanie

Orban pasează comitetelor județene decizia instituirii obligativității de purtare a măștii în aer liber

La o zi după anunțul discuțiilor pe tema introducerii obligativității purtării măștii în aer liber, premierul Ludovic Orban pasează comitetelor județene pentru situații de urgență decizia instituirii acestei interdicții.

Strategia este una de campanie electorală, în perspectiva alegerilor locale din 27 septembrie.

Orban a declarat, marți, după întâlnirea cu liderii Sanitas: „Am avut ieri ședința cu ministrul Sănătății, ministrul Afacerilor Interne, cu domnul Raed Arafat. Deja există o propunere formaltă din grupul tehnico-științific să nu decidem noi la nivel național, ci să dăm pârghia către județe să decidă”.

Premierul a precizat că este vorba despre anumite tipuri de activități. El a dat ca exemplu aglomerația de pe faleză la Galați și Brăila, piețele și târgurile, precum și locurile unde angajații de la diverse fabrici așteaptă mijloacele de transport.

„Decizia o vor lua comitetele județene pentru situații de urgență și va fi pentru anumite intervale orare și pentru anumite activități care presupun risc epidemiologic mare”, a precizat Orban.

COVID-19. Orban: Discutăm impunerea obligativității de purtare a măștii și în aer liber

Premierul a adăugat că, de asemenea, este vorba şi despre „măsuri un pic mai clare legate de plaje”.

„Şi pe plaje există un risc epidemiologic mare. Acolo, propunerea colegilor specialişti este să se elimine acea excepţie legată de persoane care aparţin aceleiaşi familii şi să fie regula de distanţare aplicată tuturor, cu excepţia copiilor, evident, că, dacă ai copii, se vede, se cunoaşte. De asemenea, e discuţia asta legată de posibilitatea introducerii obligativităţii portului măştii în spaţii deschise aglomerate, unde nu se poate păstra distanţa fizică de protecţie sanitară”, a precizat Orban. 

Întrebat despre redeschiderea restaurantelor, Ludovic Orban a spus că acest lucru va fi posibil „atunci când va exista o scădere semnificativă a numărului de cazuri zilnice”.

„Implicarea tuturor entităților, de la primari, manageri de companii, conducători de instituții publice, capi ai biserici în respectarea regulilor este fundamentală”, a mai spus premierul.

Marți după-amiază se va întruni Comitetul Național pentru Situații de Urgență, iar miercuri va fi ședință de Guvern, iar „dacă va fi necesar va fi modificată HG privind starea de alertă”.

„Astăzi va fi întrunit Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în cursul după-amiezii. Îl organizăm. Dacă nu putem fizic, îl organizăm online, că unele decizii se iau pe online. Au existat discuţii în Consiliul de Suport Tehnico-Ştiinţific, la nivelul INSP-ului, la nivelul comisiei anti-COVID, specialiştii au formulat deja nişte propuneri de care noi vom ţine cont şi, cel mai probabil, astăzi o să fie CNSU şi, miercuri, şedinţă de Guvern în care, dacă e necesar, vom modifica hotărârea de guvern referitoare la starea de alertă, pentru a introduce noi măsuri”, a spus premierul Orban.

5K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv