Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Orban: PNL își ia angajamentul că va desființa Secția specială

Liderul PNL, Ludovic Orban, a promis joi că, imediat ce vor ajunge la putere,  liberalii vor desființa secția de investigare a magistraților, care o anchetează acum pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi. 

„PSD-ALDE a înființat o structură manevrată politic în interiorul sistemului de justiție cu scopul de a pune presiune asupra magistraților, de a-i intimida și de a se răzbuna în momente critice pentru a-i da drept exemplu pe cei care își permit să desfășoare anchete de mare corupție ce îi pot viza pe mai marii zilei”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban. 

El amintește că secția a fost înființată în ciuda avizului negativ al Consiliului Superior al Magistraturii, a criticilor asociațiilor profesionale, dar și ale Opoziției parlamentare și societății civile.

„Având în vedere toate aceste poziții exprimate de experții europeni, Partidul Național Liberal își ia angajamentul de a desființa secția specială de anchetare a magistraților, de a implementa toate recomandările formulate în privința sistemului de Justiție, astfel încât România să obțină ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare prin îndeplinirea angajamentelor asumate odată cu aderarea la Uniunea Europeană”, a declarat Orban. 

Liderul liberal susține că acțiunea declanșată în cazul Laurei Codruța Kovesi „nu poate fi pusă sub semnul coincidenței, ci mai degrabă sub acela al unei răzbunări politice orchestrată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, sub coordonarea directă a președintelui PSD, Liviu Dragnea”.

Asalt pe toate fronturile pentru blocarea numirii fostei șefe a DNA în funcția de Procuror-Șef al Parchetului European:

Tudorel scoate artileria grea: Kovesi, urmărită penal în urma plângerii penale depuse de Ghiță prin avocat!

Orban a avut o primă reacție chiar miercuri seară, imediat după ce Kovesi a anunțat că a primit citație pentru a se prezenta vineri la audieri.

”Mi se pare scandalos faptul că această nou înființată Secție, care practic a fost creată de actuala putere, de Dragnea, de Tăriceanu doar cu scopul de a intimida magistrații independenți să comită o asemenea agresiune împotriva unui magistrat român care este implicat într-o procedură de selecție pentru ocuparea unei funcții de conducere foarte importantă la nivel european​”, a declarat Orban într-un comunicat de presă.

 „Am fost împotriva înființării acestei Secții. Am atacat la CCR, am sesizat Comisia de la Veneția. Comisia de la Veneția ne-a dat dreptate și a formulat recomandare împotriva înființării acestei Secții speciale de investigare a infracțiunilor comise de magistrați. Iată la ce a dus înființarea acestei Secții, care este practic sluga politicului, sluga infractorilor din PSD-ALDE, care execută comenzi și care încearcă să îngenuncheze orice magistrat independent care încearcă să își exercite profesia și care îi deranjează pe cei care se află astăzi la putere”, a adăuat liderul PNL.
177 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv