Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare / Fără mască pe stradă / O oră în plus la restaurante și magazine / Pot circula noaptea și cei nevaccinați / Restaurante deschise în noaptea de Crăciun și Revelion / Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, din 9 decembrie până pe 8 ianuarie 2022 / 

Breaking News:
Gest anunțat

Orban rupe PNL: Asta-i picătura care a umplut paharul!

Fostul lider liberal Ludovic Orban rupe PNL, anunțând că „picătura care a umplut paharul” este desemnarea, de către președintele Klaus Iohannis, a lui Nicolae Ciucă în funcția de prim ministru.

Alături de Orban vor pleca din partid și susținătorii lui, astfel că PNL va pierde din parlamentari exactînaintea votului de învestitură a Guvernului Ciucă. 

„Eu categoric nu voi vota pentru Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta e picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL. Cred că omul politic trebuie să fie fidel cetățeanului care-i încredințează votul”, a declarat Orban, joi seară, la B1TV.

El a lansat un val de acuzații la adresa lui Iohannis, dar și a „găștii demolatoare” care s-a instalat în fruntea PNL: 

„Pentru mine, Iohannis și conducerea nelegitimă, gașca demolatoare, au trădat grav interesele cetățenilor. Au pus între paranteze viitorul României și șansa României la dezvoltare cu o coaliție care avea un program de guvernare. Acum, practic, toate înțelegerile sunt aruncate în aer și nu pot să găsesc nicio explicație rațională pentru comportamentul total dăunător intereselor României al președintelui Iohannis”.

Totodată, Orban l-a acuzat pe Ciucă, pe care chiar el l-a numit ministru al Apărării în guvernul său (noiembrie 2019 – decembrie 2020), fiind preluat apoi în Guvernul Cîțu:

„Domnului Ciucă nici nu i s-a uscat cerneala pe adeziunea la PNL. El face parte din categoria oamenilor care ajung în funcții fără să aibă o carieră politică în spate. Iohannis e și el un exemplar în acest sens”.

Un militar la ordin! Iohannis l-a desemnat premier pe Ciucă, pensionar special: „Acum, criza trebuie să se încheie”

PNL și PSD au lansat deja „pe surse” că va fi un guvern minoritar din care va lipsi USR – motivul real al crizei politice care a dat țara peste cap fiind de fapt eliminarea oamenilor lui Cioloș.

Ciolacu îl cheamă pe Ciucă la sediul PSD exact cum a făcut Cîțu cu USR

Ciucă a lansat un apel către „toți actorii politici responsabili” să susțină „un guvern cu puteri depline”.

Cioloș: PNL a anunțat deja că are susținerea PSD; USR nu susține un guvern interimar
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv