Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
„O guvernare este dificilă cu acest Parlament”, a constatat premierul PNL

Orban testează anticipatele: Dacă vom considera că sunt benefice, vom apela la cea mai eficientă procedură

Premierul Ludovic Orban testează alegerile parlamentare anticipate odată cu localele, dar nu spune dacă va demisiona pentru a provoca declanșarea lor: „În cazul în care vom considera că sunt benefice alegerile anticipate, vom apela la cea mai eficientă procedură”.

Luni, conducerea PNL a decis, în Biroul Executiv, înființarea unei  comisie pentru „investigarea” posibilității declanșării procedurii de organizare a anticipatelor. Ludovic Orban a declarat că PNL a comandat „o analiză sociologică amplă” pe această temă.

Premierul a explicat că este nevoie de minimum 120 de zile pentru această procedură.

În cea mai rapidă variantă, anticipatele ar putea fi organizate odată cu localele, posibil pe 14 iunie. Cu această declarație, constatăm că Orban nu ia în calcul alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Constituția prevede că preşedintele poate dizolva Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi după respingerea a minim două învestituri.

Orban spune că cele 60 de zile reprezintă „termenul minim”, iar după acesta, președintele poate dizolva Parlamentul după conultarea șefilor Senatului și Camerei Deputaților. „Aici ar mai trebui cel puțin o zi”, a comentat el.

„După această perioadă urmează o perioadă pentru convocarea alegerilor. Sunt niște termene care, practic, obligă să treacă o perioadă de mimin minimorum 45 de zile (…) Practic procedura din momentul actualul guvern nu mai este în funcție trebuie să treacă minim 120 de zile”, a arătat el.

43 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv