Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:
PNL îl aplaudă pe Cîțu pentru demiterea ministrului Sănătății

Orban: USR PLUS să desemneze un ministru responsabil în locul lui Vlad Voiculescu

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri, după demiterea intempestivă a lui Vlad Voiculescu, de către premierul Florin Cîțu, că USR PLUS trebuie să desemneze o altă persoană „care să gestioneze în mod responsabil” Sănătatea.

UPDATE! Cîțu l-a demis intempestiv pe Voiculescu și l-a pus pe Barna interimar la Sănătate, dar acesta refuză

Iată declarațiile:

  • Am luat act de decizia premierului Florin Cîțu de a elibera din funcție ministrul Sănătății. Este nu doar dreptul, ci și obligația constituțională a premierului de a veghea la buna funcționare a guvernului și punerea în practică a programului de guvernare, chiar și prin schimbarea unui ministru.
  • Pentru PNL nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție de guvernare. Decizia premierului este strict o decizie care urmărește ca la Ministerul Sănătății, tot USR PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze responsabil domeniul.
  • Noi îl susținem în acest demers pe premier și credem că e mai importantă pentru România buna guvernare decât persoana unui ministru. Premierul are deplina capacitate de a propune o astfel de schimbare.

 

Ordin. Noi criterii de carantinare a localităților: gradul de ocupare a paturilor la ATI și nivelul de testare

„Decizia de susținere ca premier a lui Florin Cîțu a fost o decizie a PNL și a partidelor din coaliție. Schimbarea premierului nu poate fi decisă decât tot de coaliție. În ce privește PNL, îl sprijin în continuare pe Florin Cîțu, care reprezintă PNL. Decizia clară a PNL e de a menține această coaliție de guvernare”, a adăugat Orban.

Întrebat dacă PNL va accepta eventuala solicitare a USR PLUS de a fi desemnat de către președintele Klaus Iohannis alt premier al coaliției, liderul liberaluilor a răspuns:

„Nu comentez ipoteze, sunt convinsă că parlamentarii și alegătorii USR PLUS își doresc coaliția și ca guvernul să aibă rezultate, nu există altă soluție politică decât actuala coaliție. Nu există nici un motiv pentru o astfel de cerere (de schimbare – n.red.) privindu-l pe premier. El și-a asumat decizia de a schimba un ministru care nu a acționat coerent, în spirit de echipă”.

Despre soluția unui guvern minoritar susținut de PSD, Orban a spus: „Nu există nici în ipotezele SF o asemenea soluție”.

„Decizia de revocare a fost luată azi. Luni, în ședința coaliției s-a încercat să se ajungă la o înțelegere, dar ieri a venit picătura care a umplut paharul. Să nu spună nimeni că ordinul semnat de doamna secretar de stat a fost publicat fără știința ministrului. Nu poți să dai un astfel de ordin fără să înștiințezi premierul. E firesc să apară o anumită supărare (a USR PLUS – n.red.), pe de altă parte știu că a existat o comunicare. Dreptul USR PLUS de a desemna ministrul Sănătății nu îl contestă nimeni. Sunt convins că au un candidat de ministru. Era absolut necesar ca premierul să ia această decizie (despre demiterea lui Voiculescu – n.red.), a mai spus el.

Întrebat dacă a discutat cu Florin Cîțu înainte de demitere, Orban a răspuns afirmativ: „Cu siguranță”.

„A existat o preferință a colegilor din USR PLUS pentru Florin Cîțu ca premier și sunt convins că ea există și acum. Coaliția funcționează”, a dat asigurări președintele PNL.

14 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv