Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Dacă tot a scăpat de judecată pentru infracțiuni contra umanității în Dosarul Mineriada, returnat de la ÎCCJ procurorilor militari pe motiv că rechizitoriul este NUL, candidează la o nouă funcție pe bani publici

Petre Roman a fost pus de Firea primul pe lista PSD pentru CGMB: „Rămân în continuare de confesiune liberal”

Fostul premier Petre Roman (74 de ani), scăpat de judecată pentru infracțiuni contra umanității, este primul pe lista PSD pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), pe care figurează și Mitică Dragomir, Anghel Iordănescu și Elisabeta Lipă.

Poziția pe listă îi asigură un loc sigur în acest for de la Primăria Capitalei, plătit din banii bucureștenilor timp de 4 ani (cel puțin) – dacă nu cumva o să sarăpe lista PSD pentru Parlament… Că doar a stat destul pe bară! 

Petre Roman a declarat la RFI, despre candidatura sa la CGMB din partea PSD:

„Cu toată sinceritatea vă spun că am acceptat propunerea Gabrielei Firea din motivul că vreau să fac ceva pentru București, nu doar să critic o situație existentă. Eu sunt cu o poziție independentă pe lista Gabrielei Firea, nu intenționez să mă implic în viața internă a PSD, rămân în continuare de confesiune, ca să spun așa, liberal, așa cum am fost întotdeauna. Numai că în ceea ce privește politica locală, care este politica cea mai apropiată de cetățeni, eu cred, asta este o convingere veche și în același timp constantă a mea, că atunci când ești capabil să aduci în față un program amplu pentru un interes local, este posibil, chiar dacă din punct de vedere doctrinar ar exista deosebiri”.

Lista PSD de candidaturi pentru CGMB a fost depusă, luni, de Gabriela Firea însoțită de toți candidații, la Biroul Electoral Municipal.

Infracțiuni contra umanității

Petre Roman a scăpat timp de 30 de ani de judecarea pentru  infracțiuni contra umanității, comise la Minariada din 13 – 15 iunie 1990.

Dosarul, trimis în instanță în 2017, a fost returnat în primăvara anului trecut procurorilor militari de la Parchetul General, de către judecătorul Epure de la ÎCCJ, care a decis, după 2 ani de cumpănire, că rechizitoriul este NUL…

Niciun condamnat, la 29 de ani de la sângeroasa Mineriadă! Dosarul, returnat de ÎCCJ procurorilor: Rechizitoriul este NUL
Mărieș: Judecătorul ne-a ținut un an și jumătate să ne spună că rechizitoriul Mineriadei e de aruncat la gunoi

În 14 februarie 2020, Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a contestat decizia judecătorului de cameră preliminară de la Curtea Supremă. Următorul termen de judecată a fost fixat pentru data de 14 septembrie 2020.

25 de ani de funcții înalte îns tat: prim-ministru, deputat, senator, președinte al Senatului

Secund al președintelui Ion Iliescu, ce l-a desemnat prim-ministru  (1989-1991) imediat după Revoluția din Recembrie 1989, din partea CFSN, Petre roman a fost deputat, senator, președinte al Senatului, care a cumulat mai multe lefuri de la stat.

A fost ales, în 1992, președintele PD (FSN), iar în 1995 a format, împreună cu PSDR, Uniunea Social-Democrată (USD). Petre Roman a fost co-președinte până la ieșirea din alianță a PSDR, în 1999.

În 1992 a fost ales deputat din partea PD, în 1996 – senator din partea USD și președinte al Senatului, iar în 2000, senator din partea PD.

În anul 2000, Petre Roman pierde pentru a doua oară, dar de data aceasta în mod rușinos, alegerile prezidențiale – iar apoi și președinția PD, fiind detronat de Traian Băsescu – cel care a câștigat funcția de primar general al Capitalei și, patru ani mai târziu, pe cea de președinte al României, timp de două mandate).

Începând din februarie 2004 a fost președintele partidului Forța Democrată, însă numai pentru 4 ani.

Petre Roman a intrat în PNL în anul 2008, fiind ales senator de diaspora și desemnat Înalt Reprezentant al Guvernului pentru românii din străinătate.

În 2012, a fost ales deputat PNL de Brașov.

Însă în februarie 2015, Camera Deputaților a luat act de încetarea mandatului de deputat al lui Petre Roman, după ce Agenția Națională de Integritate (ANI), a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate începând din data de 20 decembrie 2012. Motivul: a deținut simultan funcția de deputat și calitatea de persoană fizică autorizată – „Roman V. Petre Persoană Fizică Autorizată”.

Orban, în martie 2018: „Petre Roman nu există în baza de date PNL

În 28 martie 2018, liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că „Petre Roman nu e membru PNL în acest moment, în urma verificării făcute de Secretariatul general” și că „nu există în baza de date PNL”.

2K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv