Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vine în vizită oficială în România /

Breaking News:

Plagiatorul Bode se apără de moțiune: „Nişte analfabeţi funcţionali încearcă să mă denigreze”

Ministrul PNL de Interne, Lucian Bode, acuzat și de plagiat în teza sa de doctorat, s-a apărat, luni în planul Camerei Deputaților, de moțiunea simplă depusă împotriva lui de USR șiForța Dreptei, atacându-i atâtpe semnatari, cât și pe jurnalista Emilia Șercan, care l-a demascat că a plagiat în lucrarea sa de doctorat.

UBB îi dă lovitura de grație lui Bode – ținut în brațe de profesorul Iohannis: „Teza de doctorat, profund viciată”

„Aţi compus trei pagini în care aţi reuşit să menţionaţi Ministerul Afacerilor Interne o singură dată şi atunci greşit, dar numele unui jurnalist, Emilia Şercan, şi al USR l-aţi menţionat de 12 ori. (…0 Astăzi, nişte analfabeţi funcţionali încearcă mă denigreze, mă răstignesc în piaţa publică cu privire la parcursul meu academic şi profesional, unii care nu ştiu să-şi întocmească un CV, care au absolvit o facultate în doi ani sau care se bâlbâie când au de dat explicaţii despre cum şi-au dobândit diplomele de studiu. În 2018, respectând absolut toate reglementările şi standardele în vigoare atunci, rapoartele de similitudine, antiplagiat ale Univesităţii Babeş – Bolyai, la rapoartele membrilor comisiei de susţinere, în urma susţinerii publice, teza mea a primit calificativul foarte bine şi distincţia magna cum laude”, a susţinut ministrul.

În opinia sa, „totul este un atac politic concertat”.

„Este nefirească intensa promovare pe care USR o face unui jurnalist în această moţiune. Jurnalistul în cauză nu se delimitează de demersul disperat al USR. Am tot respectul pentru jurnalişti, se pune întrebarea: jurnalistul face politica USR sau USR se agaţă de de jurnalist”, a adăugat Bode. 

Moțiunea va fi votată miercuri.

Semnatarii moțiunii îl acuză pe Bode, care este și secretarul general al PNL, că este vinovat nu numai de furtul intelectual în teza sa de doctorat plagiată, potrivit Comisiei de Etică a UBB, dar și de „eşecul umilitor suferit de România în încercarea de a adera la Schengen” și de „licitaţiile trucate pentru achiziţia de maşini de clienţii de partid şi de stat ai arcului guvernamental”.

Ei susțin că doresc să atragă atenţia asupra „întârzierii nepermise într-o funcţie guvernamentală a unui om care nu o merită”, aşa cum “nu-şi merită titlul academic”.

„Aflat în situaţia stranie de a se prezenta în faţa românilor şi a întregii lumi cu un şef al Poliţiei dovedit hoţ, Guvernul României e obligat să ia măsuri pentru repararea demnităţii instituţiilor sale democratice. Scopul prezentei moţiuni este acela de a atrage atenţia asupra întârzierii nepermise într-o funcţie guvernamentală a unui om care nu o merită, aşa cum nu-şi merită titlul academic sau respectul oricărui om care a muncit cinstit în această ţară. Încă-ministrul de Interne Lucian Bode nu numai că refuză să îşi asume responsabilitatea pentru propriile fapte, dar, cu un insultător tupeu, încearcă să mute discuţia pe un teren al banalelor schimburi de replici politice. În paralel, declanşează o ofensivă juridică dublată de o campanie mediatică menită să prezinte o realitate parţială, mincinoasă şi, pe alocuri, de-a dreptul ridicolă”, se arată textul moţiunii.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv