Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

CORONAVIRUS: 118 de decese în România / 445de cazuri noi de infectați, 3.183 în total /357 sunt cadre medicale, 200 numai din Suceava / COVID-19: Testarea a peste 10.000 de bucureșteni se amână / Testele vor veni mai târziu / POLITICĂ: Cele 9 proiecte de legi adoptate de PSD în Senat intră la comisii în Camera Deputaților / Votul final, vineri / 

Breaking News:
 

Plouă cu avize negative pentru miniștrii renominalizați de Orban: Vela este al 3-lea

A plouat, luni, cu avize negative pentru miniștrii renominalizați de Ludovic Orban – și el desemnat din nou de președintele Klaus Iohannis, dupăc e primul Guvern PNL a fost demis prin moțiune de cenzură, în 5 februarie.

Marcel Vela este al treilea ministru interimar din Guvernul Orban care a primit aviz negativ pentru portofoliul Internelor într-un nou guvern pe care nici măcar liderul PNL nu îl doreste instalat.

Motivul: declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Primii doi miniștri respinși de comisii au fost Florin Cîțu – pentru portofoliul Finanțelor – și Costel Alexe – pentru cel al Mediului.

Florin Cîțu, al doilea aviz negativ pentru portofoliul Finanțelor
Costel Alexe, avizat negativ pentru funcția de ministru al Mediului în Guvernul Orban II

Pentru Marcel Vela s-au înregistrat 10 voturi “pentru”, 15 “împotrivă” şi patru abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru apărare de la Camera Deputaţilor şi Senat. 

Avizul este consultativ, astfel că nu îl poate împiedica pe premierul desemnat – și el a doua oară -, Ludovic Orban, să îl mențină în Cabinetul său, la votul de învestitură ce va fi dat în plenul Parlamentului pe 24 februarie.

Va fi simulacru de vot, deoarece PNL vrea ca noul guvern să pice, pentru a putea fi declanșate alegerile anticipate. În aceste condiții, parlamentarii PNL nu își vor vota propriul guvern.

565 Shares