Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Coaliția a amânat din nou anunțarea candidatului comun la fotoliul de primar al Capitalei / Acesta este medicul Cătălin Cârstoiu, potrivit unor surse politice / Tatăl lui Cârstoiu a fost prefect FSN de Argeș în 1990 și deputat PD în două mandate (1996-2004), apoi din nou prefect și subprefect /

Breaking News:

PMP cere Guvernului să elimine din legea electorală CNP-ul susţinătorilor

Modificările operate de Guvern miercurea trecută sunt insuficiente, în opinia Partidului mișcarea Populară (PMP), care cere eliminarea din legea electorală obligativitatea înscrierii CNP-ului susţinătorilor în datele necesare pentru listele de susţinere a candidaţilor la alegerile parlamentare.

Valeriu-Steriu-PMP

”Un prim obstacol îl avem în momentul de faţă prin ceea ce înseamnă modificări necesare imediat în legislaţia electorală. Legea 208 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor are o eroare materială, anume faptul că în art. 54, alin 5 se precizează că lista susţinătorilor (…) care, în actuala lege indică faptul că susţinătorul trebuie să-şi treacă şi CNP. În lege se specifică, iar mai apoi, în anexa la Lege, se prezintă un tabel care nu mai are acest cod numeric personal”, a declarat Valeriu Steriu.

El a susţinut că această prevedere încalcă legea cu privire la protecţia datelor cu caracter personal.

”Adresăm o scrisoare primului ministru pentru a adopta o ordonanţă de urgenţă pentru a modifica acest lucru. CNP nu trebuie să apară în listele de susţinători. Trebuie respectate dispoziţiile Legii 677/2001”, a mai spus Steriu.

El s-a referit și la calitatea hârtiei pe care sunt tipărite buletinele de vot, susţinând că slaba calitate a acesteia a dus la anularea a circa 1,2 milioane de voturi la alegerile locale.

Acest ultim scrutin a fost marcat de scandaluri privind posibila falsificare a semnăturilor de susţinere ale unora dintre candidaţi.

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv