Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Nicușor Dan nu mai are nicio șansă în fața Gabrielei Firea, dacă „Marinarul” intră în cursa pentru Primăria Capitalei

PMP, scos din joc. Băsescu, croit să candideze la PMB. Orban: „Nu există negocieri eșuate”

Fostul președinte Traian Băsescu este croit să candideze la funcția de primar general al Capitalei, după ce PMP a fost scos din joc de PNL și Alianța USR PLUS, care și-au anunțat, sâmbătă, candidații comuni atât la PMB, cât și la primăriile celor 6 sectoare.
 
 
Băsescu a declarat, duminică seară, că nu are ce pierde dacă va candida, deoarece rămâne europarlamentar până în 2024, dacă eșuează la alegerile locale din 27 septembrie a.c..
 
În schimb, Nicușor Dan, candidatul PNL și USR PLUS, nu mai are sorți de izbândă împotriva Gabrielei Firea (PSD).
 
Traian Băsescu a precizat că așteaptă decizia PMP pentru a-și anunța candidatura.
 
Luni, liderul PNL, Ludovic Orban, a lansat o invitație PMP pentru a negocia candidații pe liste comune la Consiliul General al Municipiului București (CGMB) și ceșe șase consilii de sector.
 
„Nu există negocieri eșuate. Noi avem disponibilitatea de a coopera, așa cum cooperăm la guvernare (cu PMP – n.r.), de a coopera în consiile județene, în consiliile locale, în CGMB, la nivelul sectoarelor. Într-un fel este normal, fiecare partid are proprii candidați. Nu ne atacăm în campanie și ne vom sprijini reciproc în consiliile județene și în consiliile locale”, a spus Orban.
 
La rândul său, liderul USR București, Claudiu Năsui, a explicat luni, la RFI, cum s-a procedat înb partid:

 
„Am avut discuții cu consilierii noștri, cu filialele noastre și absolut toate erau total dezamăgite, ca să folosesc un cuvânt mai ușor, despre activitatea PMP-ului în consilii până acum și atunci lucrul acesta a cântărit decisiv. Sunt unele compromisuri pe care le poți face în politică și unele pe care nu le poți face. Noi la USR-PLUS am renunțat la niște candidaturi foarte bune, oameni care erau foarte bine plasați și care au trebuit să facă un pas în lateral, în ideea candidaturilor comune (…). E foarte greu să ceri acest sacrificiu și filialelor și oamenilor și candidaților, în momentul în care pui persoane pe care nu le poți susține la comun și cu care te compromiți susținându-le la comun”.
 
601 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv