Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

Predoiu, demascat de inițiatoarea legii atacate de Guvern pentru că discriminează pedofilii

Deputatul Oana Bîzgan (fost USR, acum independent), inițiatoarea legii atacate de Guvern pentru că discriminează pedofilii, îl demască pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, care inițial a fost de acord cu actul normativ, până a trecut de votul final, pentru ca apoi să sesizeze CCR.

„Am reușit să scoatem o formă acceptabilă și susținută de reprezentanții Ministerului Justiției (MJ)”, spune Oana Bîzgan, adăugând că, după ce legea a fost adoptată, „MJ a mai avut ceva de spus: că discriminăm pedocriminalii și violatorii”.

Decizie șocantă: Guvernul PNL a atacat la CCR majorarea pedepselor pentru pedofili. Motivul: E discriminatorie!

„Una dintre cele mai importante lecții din acest mandat a fost asta: nu contează numele partidului, ci contează oamenii din interior cu care lucrezi. În partide și în administrația publică există oameni onești, care vor să miște lucrurile, dar ˝orice grădină are uscăciuni˝.

Desigur, importanți sunt atât liderul, cât și oamenii în care alege să își pună încrederea. Pentru că ei vor dicta mersul drumurilor. Și vedem asta la toate partidele, noi sau vechi. Nu știu exact în ce oameni alege domnul Orban să își pună încrederea, pe unii dintre ei îi apreciez și îi stimez, dar cu siguranță și dumnealui știe că PNL nu își permite o bilă neagră de la popor, mai ales că urmează două runde electorale extrem de importante.

Dar fiecare lider este răspunzător și pentru „uscăciunile˝ din ogradă. Inclusiv pentru această decizie. Să ataci la CCR o lege care ridică pedepsele minime pentru prădătorii sexuali ridică multe semne de întrebare. Am încă speranța ca domnul Orban va lua deciziile corespunzătoare cu privire la acest „demers al MJ-ului”. De când am depus această lege am avut zeci de discuții cu reprezentanții MJ, cu experții din domeniu. Întotdeauna procesul era același: „așa e făcut Codul Penal, așa trebuie să rămână”, „nu putem spune că violul este mai grav ca omorul” etc. Și după luni bune de lucrat cot la cot cu ei și cu echipa mea, am reușit să scoatem o formă acceptabilă și susținută de MJ.

Aceasta a trecut de Parlament și a mers la promulgare. Doar că MJ a mai avut ceva de spus: că discriminăm pedocriminalii și violatorii. Și va trebui să așteptăm decizia CCR, la finalul lunii septembrie. Vă las pe voi să citiți motivarea, pentru că orice discuție de cine ce a zis este atât, o discuție. Între timp, pedocriminalii și infractorii sexuali știu că pot face victime oriunde și oricând, pentru că oricum primesc cu „suspendare˝. Asta dacă sunt prinși.

Pentru CCR și pentru MJ și pentru oricine care crede în țara asta că suntem prea drastici cu prădătorii sexuali, am doar două lucruri de spus:

– Eu nu mă voi opri.

– Violul este considerat crimă împotriva umanității de către Curtea Penală Internațională din 1998. Suntem în 2020, domnilor. Ne trezim? Eu știu că „România pro europeană˝ sună bine în campanie, dar e timpul să ajungem și noi la stadiul în care demonstrăm, nu doar zicem”, a scris Oana Bîzgan, pe Facebook.

2K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv