Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Proiectul de lege privind constituirea consorţiilor administrative, aprobat de Guvern

Guvernul Ciucă a aprobat, în ședința de miercuri, proiectul de lege privind constituirea consorţiilor administrative – document ce merge la Parlament, pentru adoptare.

Prin consorţiile administrative va fi asigurată resursa umană specializată pentru cât mai multe unităţi administrativ-teritoriale (UAT), a precizat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, la începutul şedinţei de guvern.

Se urmăreşte transpunerea în practică a principiului colaborării între unităţile administrativ-teritoriale, astfel încât acolo unde există resursă umană specializată limitată să poată fi folosit personal de la alte unităţi administrativ-teritoriale.

„V-aş da trei exemple, pe categorii de persoane. În ceea ce priveşte personalul abilitat pe partea de urbanism, astăzi, la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale sunt vacante şi temporar vacante 1.571 de posturi; pentru personalul abilitat pe controlul financiar preventiv – 451 de posturi, iar pentru cele pe domeniul achiziţiilor publice – 1.925 de posturi. Practic, printr-un acord de asociere între autorităţile administrativ-teritoriale se creează acest consorţiu administrativ, care, specific, nu are personalitate juridică şi prin care resursa umană disponibilă din cadrul acestei asocieri este pusă la dispoziţia şi altor UAT-uri”, a spus Cseke.

El a menţionat că, după aprobarea în Guvern, proiectul legislativ va intra în dezbaterea Parlamentului. Ministrul a adăugat că, în prezent, în cazul funcţionarilor publici nu există temei legal astfel încât aceştia să exercite o altă funcţie publică într-un alt UAT.

„De ce este necesar acest lucru? Pentru că, pe funcţia publică, pe funcţionari publici nu există temei legal ca un funcţionar public să exercite o altă funcţie publică, chiar şi parţial, într-un alt UAT. Rolul nostru este acela de a facilita ca acest lucru să se întâmple, adică să asigurăm resursa umană specializată pentru cât mai multe UAT-uri”, a mai spus el.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv