Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

PSD amenință cu dublarea alocațiilor, prin modificarea noii ordonanțe pregătite de Guvernul Orban

PSD amenință că va dubla alocațiile copiilor, prin modificarea noi ordonanțe de urgență (OUG) pregătite de Guvernul PNL pentru a fi adoptată vineri, pentru acordarea a numai 20% drept majorare.

Legea privind dublarea alocațiilor copiilor, promulgată de președintele Klaus Iohannis pe 14 ianuarie, dar și decizia CCR privind constituționalitate acesteia NU vor fi respectate de Guvernul Orban.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru a anunţat, miercuri seară, că a propus Executivului un proiect de Ordonanţă de Urgență prin care legea va fi modificată din nou – după ce OUG nr. 2/2020 de prorogare până la 1 august a aplicării ei a fost respinsă de Parlament.

Astfel, dublarea se va face în etape, după un calendar, pe parcursul următorilor doi ani, până în 2022.

Violeta Alexandru: „Am propus 20% la alocații, de la 1 septembrie”. Legea și decizia CCR NU vor fi respectate

Joi, președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a anunțat că parlamentarii PSD vor face un amendament la viitoarea OUG, atunci când ea va ajunge în Parlament, astfel încât alocațiiloe copiilor să fie dublate.

„O să vedem dacă o să o respingem sau o să facem un amendament la această ordonanţă, în aşa fel încât să respectăm angajamentul iniţial luat de Parlament – şi anume dublarea alocaţiilor. Putem să facem amendamente la ordonanţă în aşa fel încât ea să fie, dacă e vorba de o ordonanţă de rectificare, să asigurăm pur şi simplu sumele necesare”, a declarat el, înaintea şedinţei Comitetului Executiv (CEX) Naţional al PSD.

El a acuzat că mărirea alocaţiilor în etape, pentru a se ajunge la dublarea lor abia în iulie 2022, este „o altă ipocrizie marca PNL, după ce tot timpul au spus că sunt resurse suficiente”.

„România s-a bucurat că preşedintele Iohannis ne-a anunţat că vom primi 80 de miliarde. Sunt resurse pentru dublarea alocaţiilor, este o chestiune de angajament pur şi simplu. PNL nu respectă legea, nu e prima dată când PNL face acest lucru. Dacă domnul Cîţu ne spune abia acum că nu mai sunt bani, trebuie să ne spună unde s-au dus banii. În licitaţiile trucate? Ne spune Curtea de Conturi chiar ieri unde s-au dus banii. Ce resurse sunt în ţara aceasta pentru dublarea alocaţiilor? Să fim serioşi, nu este vorba de o sumă foarte mare. România poate să facă acest lucru – şi dublarea alocaţiilor şi mărirea pensiilor, pentru că aşa e în lege. Aici nu este o chestiune de opţiune, vrem sau nu vrem să respectăm legea. Eşti capabil să respecţi legea, rămâi la guvernare, nu eşti capabil, pleci şi laşi pe alţii care ştiu să respecte legea, să respecte angajamentele. (…) L-am rugat pe domnul Cîţu de mai multe ori să pună pe site-ul Ministerului de Finanţe pe ce a cheltuit banii împrumutaţi. (…) Transparenţa mult clamată de PNL în momentul de faţă pare să îi încurce. (…) Pentru că se duc banii pe clientela politică”, a precizat Robert Cazanciuc. 

13 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv