Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ridicarea imunității fostului ministru al Agriculturii, vot în Camera Deputaților / JUSTIȚIE: Chesnoiu a demisionat, DNA îl acuză de abuz în serviciu / 

Breaking News:

PSD nu susţine proiectul OUG privind decarbonizarea, iniţiat de ministrul Energiei, Virgil Popescu

PSD nu susţine proiectul Ordonanţei de urgenţă (OUG) privind decarbonizarea, iniţiat de ministrul Energiei, Virgil Popescu, care propune închiderea unor capacităţi de producţie pe cărbune până la finalul anului.

Social-democrații argumentează că restul ţărilor europene redeschid centrale pe cărbune pentru a face faţă crizei energetice.

„Nu putem accepta ca sute de megawaţi să dispară peste noapte fără să punem în loc noi capacităţi de producţie. Asta înseamnă să ne trezim rapid în situaţia de a nu mai avea energia necesară pentru consumul economiei şi al populaţiei, fapt care va provoca o criză economică şi socială majoră”, se arată într-un comunicat al formaţiunii conduse de Marcel Ciolacu.

PSD consideră că, în actualul context, România trebuie să rediscute termenele asumate prin PNRR privind închiderea producţiei pe bază de cărbune, mai ales că liderii Comisiei Europene au anunţat oficial că se poate renegocia întregul capitol referitor la energie din PNRR.

De aceea, „este nevoie de o reuniune a Coaliţiei, în care ministrul Energiei trebuie să vină cu o foaie de parcurs predictibilă şi să demonstreze că, înainte de a închide ceva, oferă garanţii că se poate pune altceva în loc”.

„Până atunci, miniştrii PSD nu vor semna ordonanţa de urgenţă privind decarbonizarea!”, precizează PSD.

PSD spune însă că susţine orice demers care are ca scop protejarea mediului, cum sunt investiţiile în panouri fotovoltaice, finanţate din bani europeni:

„Cu toate acestea, nu putem fi de acord cu scoaterea haotică din circuitul agricol a zeci de mii de hectare de teren sub pretextul montării de asemenea instalaţii. Trebuie găsite soluţii de tip dual, astfel încât terenurile agricole să poată fi cultivate în continuare. Altfel, producţia agricolă a ţării va fi grav afectată, iar rezultatul va fi unul singur: vom rămâne fără mâncare! Altfel spus, vom fi “verzi”, dar de frig şi de foame”. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv