Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

PSD reia de formă atacurile la ministrul Virgil Popescu, după ce l-a salvat de moțiuni

PSD reia de formă atacurile la ministrul Energiei, Virgil Popescu, după ce l-a salvat de demitere votând împotriva a două moțiuni simple (și pe a 3-a au mătrășit-o, toate depuse împotriva acestuia de USR), și mimează surpriza în privința adoptării noii Ordonanțe de urgență (OUG), în 30 noiembrie, prin care se impune o taxă prosumatorilor.

Amintim că social-democrații îi au în Cabinetul Ciucă pe secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, și pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, care au semnat proiectul OUG, plus un vicepremier, pe Sorin Grindeanu,care urmărește, larândul său, actele normative promovate de miniștri în Executiv. 

În plus, PSD a votat recent, cot la cot cu PNL și UDMR, legea privind închiderea minelor cu 10 ani înainte de termenul asumat în PNRR.

Iată însă că purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, mimează trezirea la realitate, criticând atât noua OUG, cât și legea pe care inclusiv el a votat-o.

„O întrebare pentru Ministrul Energiei, Virgil Popescu. De ce? De ce a ales să transpună Directiva europeană privind energia din surse regenerabile la modul imperativ, adică prin taxarea prosumatorilor, deşi în textul directivei există sintagma „Statele membre pot să taxeze…”? De ce pune frână dezvoltării energiilor regenerabile prin taxare? Asta în timp ce europarlamentarii PSD propun şi primesc aprobarea comisiei ITRE din Parlamentul European pentru simplificarea procedurilor şi aprobărilor pentru instalarea parcurilor fotovoltaice cu putere mai mică de 50 kW. Popescule, eşti dator cu multe răspunsuri, dar pe acesta trebuie să-l dai foarte repede pentru că în 2027 se închide reactorul 1 de la Cernavodă şi nu ai ce să pui în locul celor 700 MW. Energiile regenerabile sunt soluţia dacă le încurajezi să se dezvolte, dar nu prin taxare, ci prin simplificare”, a scris Radu Oprea, duminică, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv