Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

PSD și condamnarea în glumă a comunismului la cererea lui Dragnea

Liderul TSD, fostul cântăreț de la HI-Q Mihai Sturzu, a tulburat grav lucrările Congresului PSD, după modelul ilegalistului Constantin Pârvulescu care s-a ridicat, într-un Congres al PCR, împotriva lui Nicolae Ceaușescu.

pacea din PSD

Sturzu a dat pur și simplu peste cap toată strategia de imagine a lui Liviu Dragnea, care tocmai ceruse, tuturor pesediștilor care veniseră duminică la Sala Palatului ca să-l valideze ca șef al partidului ales cu o săptămână în urmă cu 97 la sută, câteva secunde de reculegere pentru victimele comunismului. Moment în care toată lumea s-a gândit că noul lider l-a pus, scurt, pe liber pe Ion Iliescu. Numai că, după Sturzu, a urcat la tribună însuși Iliescu. Praf i-a făcut bătrânul politruk, care se ridicase de ochii lumii, ca toți cei din sală, în picioare la solicitarea președintelui ales, Congresul lui Dragnea.

Multă lume și-a amintit, probabil, cum pesediștii aplaudau circul făcut în Parlament de Corneliu Vadim Tudor, pe 18 decembrie 2006 când președintele Băsescu a condamnat oficial comunismul, și nu-i venea să-și creadă ochilor. Așa că ce au făcut Sturzu și Iliescu este o continuare firească a celor întâmplate cu aproape nouă ani în urmă.

În continuare facem o scurtă, dar clarificatoare istorie, în declarații, a legăturii dintre PSD și condamnarea comunismului.

Liviu Dragnea, 18 septembrie 2015. “Multă vreme nu am avut curajul să ne asumăm istoria României așa cum a fost ea sau să rezonăm la unele vibrații ale poporului român. Ne-am ferit câteodată să ne asumăm chiar și trecutul recent. (…) Nu am avut curajul să condamnăm crimele comunismului, nu ne-am asumat unele greșeli făcute în primii ani de după Revoluție. Tratamentul politic aplicat unor supraviețuitori sau unor victime ale dictaturii poate nu a avut moderația și respectul cu care trebuiau tratați acei oameni. (…) Trebuie să ne cerem iertare, chiar dacă nu noi suntem vinovați. A ne cere iertare este un gest moral fundamental al despărțirii de un trecut care ne mai urmărește și azi. Vreau să ne ridicăm în picioare și să ținem un moment de reculegere în amintirea victimelor dictaturii comuniste și să ne cerem iertare României și românilor că nu am făcut acest gest până acum”

Mihai Sturzu, 18 septembrie 2015. “Săptămâna trecută am avut alegeri cu un singur candidat. Domnul Ion Iliescu a asociat acest tip de alegeri cu cel al lui Ceauşescu şi bine a făcut. Evident că nu am ce să-i reproşez domnului. Dragnea, omul a candidat, a preluat funcţia. Vreau să le reproşez că nu au avut curaj sau nu au ştiut să ducă până la capăt candidatura celor care nu au candidat pentru că astfel ne-au pus pe noi într-o poziţie în care am avut un singur candidat….Oameni buni, vă propun ca acest Congres să nu valideze alegerile de săptămâna trecută. Sunt convins că PSD ar putea da minim doi candidaţi la preşedinţie şi sigur vom avea 500.000 de oameni care să vină la vot. Şi atunci vom face un puternic gest împotriva comunismului”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv