Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Rafila: Testarea în cadrul certificatului digital COVID e o măsură de normalitate

Utilizarea rezultatelor testelor în cadrul certificatului digital COVID nu este o măsură de relaxare, ci „o măsură de normalitate”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Astfel, Guvernul Ciucă acceptă testarea anti-COVID eliminată de Cabinetul Cîțu din certificatul verde.


„Trebuie să dăm totuşi oamenilor o speranţă că în ţara aceasta se poate trăi normal”, a spus Rafila, miercuri, la finalul ședinței de guvern.

Executivul a adoptat măsuri de relaxare a restricțiilor, în pragul sărbătorilor de iarnă, în contextul în care incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrează un trend descendent.

„Noi nu o să facem niciodată acest lucru, să luăm măsuri de relaxare pe trend crescător”, a arătat el într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.


Şeful DSU, Raed Arafat, a precizat că hotărârea de guvern nu prezintă nicio modificare faţă de ce a fost stabilit ieri în hotărârea CNSU, deși chiar el spusese că ar putea fi modificări.

„Nu revenim la normalitate totală, există şi o serie de măsuri de sănătate publică care rămân valabile”, a arătat Arafat.

Hotărârea de Guvern a aprobat toate propunerile adoptate prin HCNSU nr. 112/2021, între care şi ridicarea restricţiilor de circulaţie în cursul nopţii pentru cei nevaccinați anti-COVID-19.

Totodată, s-a eliminat obligativitatea purtării măştii în toate spaţiile deschise, rămânând limitată doar la cele aglomerate.

Programul restaurantelor și magazinelor se va desfăşura până la ora 22,00, cu o oră mai târziu față de programul actual.

De asemenea, accesul în mall-uri, magazine mari, inclusiv cele care nu sunt esenţiale, se va permite nu numai persoanelor vaccinate şi trecute prin boală, dar şi persoanelor care sunt testate cu un test RT-PCR de 72 de ore sau un test antigen de 48 de ore.

La intrarea în magazinele mai mici de 200 de metri pătraţi nu va fi necesară prezentarea unor documente care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea, dar va fi obligatoriu de respectat regula privind numărul maxim de persoane care pot să intre în magazin concomitent, raportat la o suprafaţă de 4 metri pătraţi de siguranţă.

Toate activităţile care erau limitate cu participare de până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului – cinematografe, teatre, unităţi de cazare, activităţi sportive şi alte activităţi economice neesenţiale – vor fi permise până la 50%, dar respectând regula de intrare cu vaccin, trecere prin boală sau testare. 

22 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv