Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Raluca Turcan, Sighiartău și Rareș Bogdan, printre miniștrii Guvernului Orban (surse)

Ludovic Orban va fi prim-ministru, el însuși declarând că merge cu mandat din partea PNL pentru această funcție la consultările cu președintele Klaus Iohannis.

Iar primele nume ale Guvernului PNL – “sau în jurul PNL”, cum a declarat șeful statului – au început să fie vehiculate în interiorul partidului.

Orban a declarat în repetate rânduri că viitorul Guvern va avea numai 15 ministere.

Astfel, prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, care este și șefa grupului liberalilor din Camera Deputaților, ar prelua portofoliul Educației, rămas deja de două luni liber, după demiterea Ecaterinei Andronescu – iar interimatul lui Daniel Breaz a expirat.

Florin Cîțu va fi – cum altfel! – ministrul Finanțelor, el fiind recunoscut pentru expertiza în acest domeniu.

La conducerea Ministerului Dezvoltării ar urma să fie numit Robert Sighiartău, secretarul general al PNL.

Europarlamentarul Rareș Bogdan, locomotiva PNL la alegerile din 26 mai, vizează ocuparea funcției de ministru al Internelor sau la Apărare.

De altfel, Rareș Bogdan, Raluca Turcan, Florin Cîțu și Robert Sighiartău l-au însoțit, vineri, pe Ludovic Orban, în delegația PNL care a mers la Cotroceni la consultări cu președintele Iohannis.

Dan Vîlceanu ar urma să fie ministrul MunciiVlad Nistor – ministrul Culturii, iar Emil Hurezeanu sau Cristian Diaconescu – ministru de Externe.

Totodată, Lucian Bode ar ocupa portofoliul Transporturilor, iar Emil Dumitru – pe cel al Agriculturii.

Ministerele Economiei și Energiei vor fi comasate, iar în fruntea lor ar fi numit Virgil Popescu.

198 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv