Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:
După 8 luni, PNL mai așteaptă o lună

Roman (PNL): Dacă PSD nu rezolvă într-o lună impozitarea pensiilor speciale, Guvernul are instrumente de atac

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, uită că partidul său a promis înainte de instalarea Guvernului Orban la putere că va elimina pensiile speciale, iar după ce Curtea Constituțională a trântit legea pentru care Executivul și-a asumat răspunderea deși știa că este neconstituțională, acuză PSD că tergiversează impozitarea pensiilor.

Evident, Roman nu ia în calcul faptul că Guvernul poate adopta o ordonanță de urgență în acest sens – pentru că PSD nu ar ataca-o la CCR, înainte de alegeri.

Florin Roman a declarat, miercuri, că Guvernul se teme de acest lucru: „Am luat în calcul toate variantele. (…) Teoretic, este posibil dar, având în vedere precedentul că Avocatul Poporului nu este Avocatul Poporului, ci este avocatul PSD-ului, noi aşteptăm ca orice ordonanţă să fie atacată de Avocatul Poporului la CCR. Din acest motiv, deocamdată nu am apelat la acest instrument”.

El susține că amendamentul PNL – la proiectul PSD – privind impozitarea cu până la 95% a pensiilor speciale „este blocat la Comisia de buget-finanţe”.

„Pur şi simplu nu vor să-l voteze. Deci domnul Ciolacu şi PSD mint. Dacă vrem să eliminăm pensiile speciale, ele pot fi eliminate doar aşa cum au fost introduse – prin lege în Parlament”, a spus Roman la Parlament.

El a lansat o nouă serie de promisiuni: „Luăm în calcul inclusiv varianta angajării răspunderii Guvernului sau a unei ordonanţe, după ce am finalizat integral procedurile parlamentare. (…) Dacă într-o lună de zile nu vor rezolva această problemă, înseamnă că nu vor să o rezolve, şi atunci Guvernul mai are două instrumente de atac. (…) OUG, din punctul nostru de vedere, va fi atacată la CCR de sluga PSD-ului, doamna Renate Weber”, a spus Roman. 

37 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv