Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ridicarea imunității fostului ministru al Agriculturii, vot în Camera Deputaților / JUSTIȚIE: Chesnoiu a demisionat, DNA îl acuză de abuz în serviciu / 

Breaking News:

Scandal de formă în Coaliție pe tema energiei: PSD-istul Iulian Iancu, numit cu voturile PNL și UDMR în Comitetul de reglementare al ANRE

Scandalul  din Coaliție este doar de formă, PNL-iștii demonstrând miercuri, în Parlament, că se află în cârdășie cu PSD pentru revenirea la „butoanele” energiei a „omului Gazprom” care și-a schimbat doar look-ul.

Astfel, PSD-istul Iulian Iancu a fost numit miercuri, cu ajutorul voturilor parlamentarilor PNL și UDMR, în Comitetul de reglementare al ANRE.

El îi ia locul fratelui secretarului general al PSD Paul Stănescu, Alexandru Stănescu, cel care a demisionat după doar două luni, chiar înainte ca judecătorii CCR să decidă că a fost neconstituţională numirea lui.

De ce a demisionat intempestiv de la ANRE fratele PSD-istului Paul Stănescu: Numirea a fost neconstituţională (CCR)

Acum, în plenul Parlamentului s-au înregistrat 224 de voturi „pentru” şi 86 „împotrivă”.

Votul a fost secret, cu buletine.

Iulian Inacu nu a mai fost pus de PSD pe lista de parlamentari la alegerile din decembrie 2020. Colegul său de partid, Georgian Pop, l-a descris în telegramele Wikileaks, în anul 2008, drept politician „controlat de Gazprom”. Tot Georgian Pop spunea la acea vreme, citat de oficialii americani, că Iulian Iancu „va susţine South Stream şi propunerile Rusiei pentru instalaţii de depozitare a gazului în  Mediaş, Moldova şi Bucureşti”.

 
De altfel, în 2012, Iulian Iancu a ratat mai multe funcții de ministru, pentru că s-a opus Ambasada SUA, potrivit presei vremii. 
 
Însă și USR susţine că Iulian Iancu este „responsabil pentru elaborarea mai multor modificări legislative care au dus la blocarea Legii offshore şi la retragerea investitorilor din proiectele legate de exploatarea gazelor din Marea Neagră”. 

Deputatul USR Cristina Prună a criticat, de la tribuna Parlamentului, nominalizarea lui Iulian Iancu în această funcţie:

„PSD mai bagă azi o fisă, numirea domnului Iulian Iancu în conducerea ANRE. Domnule Ciolacu, stau şi mă întreb ce cheiţă v-a întors pe dumneavoastră pentru ca nu mai târziu de 5 luni de zile să vă răzgândiţi complet în ceea ce priveşte pe domnul Iulian Iancu. Mai ţineţi minte când nu îl susţineaţi în această funcţie, aveaţi dubii că ar fi potrivit. Mai ţineţi minte când preşedintele Iohannis, care acum este partenerul dumneavoastră, spunea că domnul Iulian Iancu periclitează relaţiile cu statele occidentale şi de aceea nici măcar nu l-a numit în funcţia de vicepremier în Guvernul Dăncilă. Pentru că Iulian Iancu a promovat aici, în Parlamentul României, o lege care ne-a făcut mai dependenţi de gazele ruseşti, nu doar una, chiar mai multe, dar mă gândesc la Legea offshore pe care chiar dumneavoastră aţi modificat-o şi dependenţa României de gazele ruseşti a ajuns undeva la 28%”.

Deputatul Violeta Alexandru a acuzat  PNL că a ajuns să „înghită” absolut orice din partea PSD:

„Iulian Iancu? Serios? Mă uit la liberali: Iulian Iancu? Serios? Nu vă amintiţi de 2018 şi de Legea offshore, care a alungat toţi investitorii decenţi şi serioşi din România? Chiar nu mai avem jenă în ţara asta? Să punem punct în spaţiu public, aşa dânşii pot să facă ce vor ei în spaţiul privat, carierei unor oameni de care se leagă tot ce e mai rău în România, Iulian Iancu pe domeniul lui. Mă uit la Partidul Naţional Liberal: Iulian Iancu? Chiar aşa aţi ajuns, să înghiţiţi absolut orice vă vine de la un PSD care aparent se reformează, în realitate acelaşi PSD rămâne cu Iulian Iancu susţinut acum?”.

Deputatul Ludovic Orban a declarat că că este „o alegere catastrofală” și a amintit că se află în proces juridic cu Iulian Iancu ,pe motiv că a spus că acesta a acţionat ca „omul Gazprom” şi a reprezentat interesele ruşilor, adăugând:

„Cred că nu mă voi afla în conflict de interese pentru că voi vota împotriva numirii lui Iancu. Cred că este o ruşine pentru Parlamentul României şi mai ales pentru PSD, care a făcut această nominalizare”.

Deputatul PSD Alfred Simonis a replicat că cei care critică vorbesc despre anul 2018 când a fost dată Legea offshore, dar nu au făcut nimic, în 2019 şi 2020, pentru a repara această lege, deşi au avut majoritatea şi a trebuit să vină PSD pentru a face acest lucru:

„Cred că unii nu au jenă. Prim-ministrul Guvernului liberal împreună cu USR, care a liberalizat preţul la energie şi de aceea au explodat preţurile la gaze şi electricitate, vine şi ne vorbeşte de energie. Parlamentarul de la USR care a anunţat primul, noaptea, liberalizarea preţurilor la energie şi de aia au explodat preţurile la energie vine şi ne vorbeşte de energie, un alt ministru în Guvernul Orban ne vorbeşte de asemenea de energie”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv