Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Litoralul pentu toţi – ediția 2022 începe cu prețuri de la 34 de lei/noapte/persoană / 

Breaking News:

Scandalul intonării imnului secuiesc: Grindeanu critică de formă, Kelemen îl ironizează

Vicepremierul Sorin Grindeanu (PSD), ministrul Transporturilor, a criticat, marți, intonarea „aşa-zisului imn al Ţinutului Secuiesc” în loc de Tricolor, la partida de hochei Ungaria – România, în timp ce în tribună se afla şi ministrul Mediului, Tanczos Barna (UDMR), fost preşedinte al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă.

Grindeanu a fost însă singurul care s-a declarat deranjat din Guvernului Ciucă – cel puțin deocamdată. Premierul Nicolae Ciucă (PNL) a preferat să stea ascuns. 

Dar și Grindeanu a criticat doar de formă, într-un mesaj postat pe Facebook:

„Ca timişorean, înţeleg perfect ce înseamnă să trăieşti într-o comunitate multiculturală şi multietnică, în care toată lumea este respectată. Nu pot însă să înţeleg şi să tolerez gestul infam al hocheiştilor din naţionala României care au cântat aşa-zisul imn al Ţinutului Secuiesc. Este un afront şi o lipsă neruşinată de respect faţă de România, faţă de români şi faţă de tricolor. Şi sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite. Cer Federaţiei Române de Hochei, Ministerului Sportului şi tuturor celorlalţi factori responsabili să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancţiuni după acest gest incalificabil. Cine nu respectă România nu are ce căuta în roşu, galben şi albastru! Pentru noi aceste culori înseamnă totul! PS: Respect celor trei jucători ROMÂNI care s-au dat la o parte şi nu au participat la această mascaradă!”.

În replică, liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat într-un interviu pentru Agerpres:

„Ministrul Transporturilor nu are în responsabilitate ce cântă călătorii şi „Naşul” pe tren când ajung la gară. Nu îi poate sancţiona nici pe călători, nici pe conducătorul de locomotivă dacă el fredonează ceva. Deci este cam pe lângă drumul principal solicitarea asta. Cum nu poate să fie tras la răspundere ministrul Transporturilor pentru aşa ceva, nici nu poate sancţiona pe călători şi pe cei care conduc trenul. El asigură cadrul legal să meargă trenul în siguranţă, să nu aibă întârziere – asta este responsabilitatea ministrului. Deci nu trebuie pedepsit niciun jucător şi nu trebuie să aruncăm gaz pe foc. Este o chestiune absolut simplă şi clară, a fost un meci, cu părţile bune, cu părţile oficiale, după care băieţii au cântat imnul secuiesc. Trebuie să calmăm spiritele, nu să le încingem”.

40 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv