Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:
Pregătiri pentru un rezultat deja stabilit de baronii locali

Ședință CEX la PSD, pentru ultimele detalii înainte de congresul alegerii lui Dăncilă în locul lui Dragnea

Conducerea PSD se reunește, joi, într-o nouă ședință a Comitetului Executiv Național (CEX) – a treia convocată de Viorica Dăncilă, care a devenit președinte interimar al partidului imediat ce Liviu Dragnea a intrat la pușcărie.
 
 
Dacă vinerea trecută a fost hotărâtă data congresului – 29 iunie – pentru alegerea noului președinte al PSD, acum vor fi trebuie stabilite criteriile de “concurs”.
 
La congresul din 29 iunie se vor alege doar președintele PSD, președintele executiv și secretarului general. Vicepreședinții pe regiunii vor rămâne în funcții. Astfel, componența Biroului Politic va fi modificată doar parțial. 
 
Joi se va decide în CEX componența comisiilor interne: cea de modificare a statutului – care va fi condusă de Florin Iordache; comisia care face programul de guvernare – condusă de Marian Oprișan; comisia care se va ocupa de candidatul la prezidențiale – condusă de de Mihai Fifor.
 
Statutul partidului va fi modificat în privința modului de alegere a conducerii PSD. Mai exact, va fi eliminată prevederea prin care președintele de partid este ales de toți membrii PSD (așa cum a fost ales Liviu Dragnea în martie 2018) și se va reveni la modalitatea de alegere prin votul reprezentanțiilor (delegațiilor) organizațiilor PSD.
 
O altă prevedere care va fi introdusă în regulamentul intern al PSD este modul în care se stabilesc numărul delegațiilor la congres. Astfel, fiecare organizație PSD va avea un număr de delegați raportat la numărul de membrii pe care îi are . 
 
Dăncilă candidează la șefia PSD, dar nu vrea să fie singura
 
În privința competiției pentru șefia partidului, Viorica Dăncilă a anunțat deja că dorește să intre în cursă, dar vrea să fie singura, ci să existe și alți candidați.
 
Rezultatul a fost deja stabilit de baronii locali, prin Marian Oprișan, care a impus-o pe Dăncilă șef al partidului, pentru a se asigura că primesc bani de la buget.
 
Întrebată despre profilul candidatului la șefia PSD, Dăncilă a venit cu “poezia” învățată: „Să fie un om echilibrat, care să adune oamenii în jurul lui, să aibă răbdare ca să-și asculte colegii, să se consulte în permanență cu colegii”.
 
Pe de altă parte, Dăncilă, care insistă pe “noul PSD”, a spus că nu mai vrea să se întâmple ca pe vremea șefiei lui Liviu Dragnea: “Decizia nu trebuie să o ia președintele, trebuie să fie luată în forul statutar. Dacă e o decizie nu tocmai bună, trebuie toți să-și asume”.
 
Alte calități ale viitorului lider al PSD, în viziunea Vioricăi Dăncilă, sunt: “Să fie un pro-european, un om atașat valorilor social-democrate, atașat valorilor pro-europene și transatlantice. Să genereze un val de credibilitate în primul rând colegilor săi. Să fie hotărât, să nu se sperie la primul obstacol”.
 
Ciolacu, Firea și Olguța nu intră în cursă
 
Marcel Ciolacu a anunţat că nu va candida la Congresul PSD pentru nicio funcţie. El a precizat că a “convenit cu premierul Viorica Dăncilă că este bine pentru stabilitatea partidului” şi că el nu are “veleitatea de a candida”. 
 
Olguța Vasilescu a declarat și ea că nu este interesată de șefia PSD, după de Liviu Dragnea o recomandase în noaptea alegerilor drept urmașă la fotoliul de lider. Însă cum rezultatele la europarlamentare au fost dezastruoase pentru PSD (22,51%), ea nu vrea să se complice, mai ales că nu mai este agreată de noua conducere interimară. 
 
Gabriela Firea a spus că va fi în spital, pentru o intervenție chirurgicală, în ziua congresului, dar și-a exprimat nemulțumirea că evenimentul a fost stabilit exact când are ea programare la spital. 
 
81 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv