Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Ipocrizia PSD, mai mare decât a PNL..

Senatul a votat majorarea cu 50% a impozitelor și taxelor locale

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, majorarea cu 50% a impozitelor și taxelor locale, începând cu 1 ianuarie 2023. A fost modificată, astfel, Ordonanța 16/2022 de modificare a Codului fiscal, ce fusese adoptată în vară de Guvernul Ciucă.

Ciucă recunoaște, Câciu s-a codit: Taxele și impozitele locale se majorează cu 50%, la cererea baronilor locali

Au fost înregistrate 67 de voturi „pentru” și numai 37 împotrivă, din partea celor 105 senatori prezenți.

Votul final va fi dat de Camera Deputaților.

Ipocrizia PSD s-a dovedit mai mare decât cea a PNL: liderul senatorilor social-democrați, Radu Oprea, a depus amendamentul susținut de membrii parteneri din coaliție, PNL și UDMR, prin care se majorează cu până la 50% a grilei de impozitare pentru clădirile rezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice. 

Însă Oprea s-a spălat pe mâini, susținând că va depinde de Consiliile locale dacă impozitul pe clădiri va creşte sau nu:

„Conform amendamentului votat în Comisia de buget, se modifică grila de impozitare, dar marja în care poţi stabili impozitele locale pe teren şi imobile rămânând aceeaşi: 0,08 – 0,2%. Există o creştere a acestei grile cu până la 50%, dar din deciziile Consiliilor locale situaţia în oricare dintre localităţile din România poate fi de la scăderea până la creşterea taxelor şi impozitelor. Poate rămâne şi la fel. Dacă un oraş ar avea astăzi un coeficient de 0,12% votat de Consiliul local şi ar decide că merg pe 0,8%, în această variantă impozitele ar scădea”.

În forma iniţială a Ordonanţei 16, impozitele pe clădiri ar fi trebuit să fie calculate în funcţie de grila notarială. Însă această prevedere a fost a fost eliminată după ce primarii, în frunte cu liberalul Emil Boc, au venit peste premierul Ciucă la Guvern.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv