Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
A fost nevoie de două tururi de scrutin pentru candidatul PSD la șefia Senatului

Senatul l-a ales pe Meleșcanu al doilea om în stat, la a doua strigare

Teodor Meleșcanu – botezat „Meleșcanul” de Viorica Dăncilă –  a ratat, marți, cu numai un vot în minus, șefia Senatului în primul tur de scrutin, însă la al doilea a ieșit victorios, astfel că a devenit al doilea om în stat, după președintele Klaus Iohannis.

PSD are 68 de senatori, la limită pentru a deține majoritatea, în condițiile în care nu toți senatorii sunt prezenți la ședințele Senatului.

Iar cum la ședința de marți au fost prezenți 134 senatori, Meleșcanu avea nevoie la primul tur de exact 68 de voturi – adică jumătate din numărul celor aflați la ședința de plen.

A obținut însă numai 67 de voturi, celelalte fiind acordate de senatori astfel: 49 pentru Alina Gorghiu (PNL), 13 pentru Iani Popa, candidatul ALDE, 4 abțineri și un vot nul.

În aceste condiții, Senatul a trebuit să organizeze un al doilea tur de scrutin.

Tăriceanu a anunțat că o susține în turul 2 pe Alina Gorghiu, candidata PNL și fosta lui colegă de partid, dar nu toți cei din ALDE au susținut-o, ci doar 10 senatori.

Astfel, la al doilea tur de scrutin candidata PNL a obținut 59 de voturi, iar Meleșcanu, 73 de voturi.

În discursul său – pregătit pe hărtie -, Meleșcanu a promis, de la tribuna Senatului, că va fi un președinte echilibrat al Senatului. 

259 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv