Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Sighiartău cere și el, în cor cu „reformiștii” din PNL, capul lui Ludovic Orban

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, cere și el, în cor cu „reformiștii” lui Rareș Bogdan, demisia lui Ludovic Orban de la președinția PNL.

Sighiartău l-a acuzat pe Orban, luni, că în ultimul an a condus discreționar partidul și a cedat ministere importante, în negocierile cu coaliția de guvernare, pentru a obține șefia Camerei Deputaților.

„Din punctul meu de vedere, da (n.r. – Ludovic Orban trebuie să plece de la conducerea PNL?). PNL a pierdut alegerile generale. Din păcate, n-am reușit să avem o discuție privind acestea alegeri și n-am făcut o analiză în BPN cu privire la ceea ce s-a întâmplat, pentru că, până la urmă, tot timpul poporul are dreptate, iar la alegerile generale PNL s-a clasat pe locul doi, după PSD”, a spus, într-o intervenție la Digi 24, secretarul general al PNL.

El reclamă că au existat mai multe greșeli în timpul guvernării Orban legate de gestionarea pandemiei, dar și de modul în care au fost promovate în funcții anumite persoane:
 
„Am fost puși de multe ori alături de PSD prin comportamentul pe care l-au avut unii colegi de-ai mei în guvernare și prin felul în care au fost promovați anumiți oameni în funcții publice. (…) În ultimul an partidul a fost condus discreționar de către președintele partidului. E clar că trebuie să discutăm în interiorului partidului și să alegem în cadrul congresului din iunie sau din toamnă o nouă echipă. (…) Ne interesează ca PNL să aibă viitor. Avem un congres și trebuie să alegem cea mai bună variantă. PNL are nevoie de o echipă, nu de un om, care să negocieze pentru partid, nu pentru indivizi. Tot mai mulți colegi sunt nemulțumiți, PNL a cedat câteva ministere importante pentru dezvoltarea României (…) Oamenii au înțeles că aceste posturi au fost cedate pentru a obține președinția Camerei Deputaților”.
 
Secretarul general al PNL a mai susținut că nu este niciun scandal în PNL, ci sunt lucruri care trebuie spuse.

„Este clar că intrăm într-o logică de campanie internă pentru congres. PNL are nevoie de dialog, de democrație. Nu e un scandal, sunt lucruri care trebui spuse, pentru că au fost ținute mult prea mult în birourile unora”, a insistat Sighiartău.

Întrebat cine ar trebui să fie viitorul președinte al PNL, Sighiartău a evitat, la fel ca Rareș Bogdan, un răspuns tranșant:
 
„Deocamdată este o grupare reformistă în PNL condusă de oameni cu rezultate – Emil Boc, Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă, Florin Roman, Alina Gheorghiu, și generația tânără care își doreste o altă echipă și o altă abordare”.
8 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv