Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Suciu îl atacă pe ministrul Ion Ştefan: Are tot 6 secretari de stat și 4 subsecretari

Deputatul PSD Daniel Suciu, fost ministru al Dezvoltării în Guvernul Dăncilă, l-a atacat, miercuri, pe actualul ministru, Ion Ştefan, Din Guvernul Orban, că “s-a lăudat” cu reducerea personalului ministerului şi tăierea de posturi de secretari şi subsecretari de stat, dar acest lucru nu este adevărat.

“Am organigrama Ministerului Lucrărilor Publice şi Administraţiei din care reiese că domnul ministru Ion Ştefan este secondat de şase secretari de stat. Şase secretari de stat a avut şi fosta guvernare. Domnul ministru mai are, pe lângă cei şase secretari de stat, patru subsecretari de stat. Tot atâţia a avut şi fostul minister. Ion Ştefan are şi doi secretari generali adjuncţi, exact cât a avut şi ministerul pe care eu l-am condus. Ce a redus domnul ministru? Domnul ministru Ion Ştefan nu semnează absolut nimic, toate atribuţiile sunt delegate secretarului general, secretarilor generali adjuncţi, iar secretarii de stat de la PNL, de la PMP au rol doar de coordonare”, a spus Suciu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Parlamentului.

El a reclamat că Ștefan a avizat la plată facturi “neconforme”, care ar fi fost trimise de primării conduse de PNL.

“Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, este acolo doar pentru a apăra interesele PNL. Există informaţii certe că domnul ministru a avizat la plată facturi neconforme pe care primării conduse de PNL le-au trimis la plată. (…) Ceea ce face domnul ministru nu este decât o vânătoare, în special la adresa primarilor PSD”, a spus Suciu.

”Vă dau un singur exemplu: într-un judeţ anume, din opt unităţi administrativ-teritoriale verificate, şapte au fost PSD şi una a fost ALDE. Acelaşi lucru se întâmplă şi în alte judeţe, iar neregulile descoperite la primari PNL sunt trecute cu vederea şi sunt plătite, fapt mai mult decât îngrijorător”, a adăugat el.

În opinia sa, ”în maximum o lună, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei nu va mai avea bani pentru a acoperi lucrările executate prin PNDL 1 şi PNLD 2, pentru că în bugetul pe acest an nu au fost prevăzuţi suficienţi bani pentru aceste plăţi”.

Daniel Suciu a mai afirmat că, în urma “neregulilor” găsite la primării, Corpul de control al MLPDA nu a trimis trimis nicio sesizare către DNA şi Parchetul General: “(…) Nu există de la Corpul de control al ministerului nicio sesizare făcută nici către DNA, nici către Parchetul General. Singurele documente care au plecat către DNA de la minister sunt documente de la o altă direcţie care sunt solicitate de către DNA. Îl întreb public pe domnul ministru dacă nu cumva Corpul de control şi reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii nu au găsit nereguli şi la primării conduse de PNL şi, cu toate acestea, a sărit peste aceste constatări şi a plătit facturile acestea”.

 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv