Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Tăriceanu o acuză pe Dăncilă de „lovitură sub centură” și o așteaptă cu restructurarea în Parlament

Până mai ieri parteneri de guvernare, Călin Popescu Tăriceanu Tăriceanu o acuză acum pe Viorica pe Dăncilă de „un atac, o lovitură sub centură” pe care aceasta,„împreună cu colegi ei, vrea să o aplice ALDE”.

Tăriceanu a declarat marți, înainte de votul în plenul Senatului pentru succesorul său la șefia acestui for, că o așteaptă în Parlament pe Dăncilă cu restructurarea Guvernului, măsură pe care chiar el i-a propus-o înainte de a rupe coaliția PSD-ALDE.

PSD îl susține în continuare pe Teodor Meleșcanu (ALDE) la șefia Senatului, spre disperarea lui Tăriceanu.

„Decizia luată în ALDE a fost ca ALDE să aibă o propunere în persoana colegului nostru Iani Popa. Ne vom trezi în situaţia nefirească de a avea două propuneri pentru funcţia de preşedinte, amândouă din partea ALDE. Singura propunere valabilă e cea pe care o face grupul nostru”, a spus Tăriceanu.

El a arătat că„remanierile nu se votează în Parlament, iar restructurarea intră sub incidenţa articolului 85 din Constituţie care spune foarte clar şi anume că preşedintele numeşte pe baza votului de încredere dat în prealabil de Parlament, deci vot de încredere în Parlament înseamnă 233 de voturi pe care doamna Dăncilă trebuie să le ia sau nu le ia şi atunci îşi ia bagajele, gentuţa şi pleacă”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că va merge în Parlament săptămâna viitoare pentru votul de încredere. Liderul PSD a afirmat că nu a decis dacă votul va fi pentru restructurarea Guvernului sau pentru o simplă remaniere.

Şeful Executivului a mai spus că, în cazul în care se va merge pe varianta restructurării vor rămâne doar 19 ministere plus premierul, cu zece portofolii mai puţine decât actuala structură.

16 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv