Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Tăriceanu sare la gâtul ministrului Justiţiei: “Încalcă legea cu bună ştiinţă”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut o ieşire dură la adresa ministrului Justiţiei, Raluca Prună.

tari

După ce Raluca Prună a anunţat că va solicita reînvestirea în funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Călin Popescu Tăriceanu este convins că ministrul Justiţiei încalcă legea.

“În ceea ce priveşte declaraţia doamnei Prună, rămân foarte surprins. Legea ce spune? Că trebuie făcută o procedură de selecţie, care presupune depunerea unor candidaturi, deci a unor dosare de intenţie din partea unor procurori, analiza acestora şi, în final, evaluarea şi desemnarea unei propuneri, pentru că ministrul propune. Nu am auzit aşa ceva, deci doamna Prună, în calitate de ministru al Justiţiei, încalcă, cu bună ştiinţă, legea şi anunţă, într-o şedinţă festivă, desemnarea, ca un fel de încununare a activităţii. Sigur că, bazându-ne pe cifre, DNA are nişte succese, nişte rezultate indiscutabile, dar nu se procedează aşa, conform legii. Şi cred că lucrul acesta trebuie subliniat şi probabil că domnul prim-ministru trebuia să o tragă de mânecă pe doamna ministru al Justiţiei”, a fost mesajul transmis de Tăriceanu.

Preşedintele Senatului consideră că “bilanţul DNA mi se pare unul triumfalist şi deplasat. Nu cred că în alte ţări democratice procuratura face astfel de bilanţuri publice şi începe să se laude cu numărul de dosare de anchete şi de arestări”.

De asemenea, Tăriceanu anunţă că “nu este treaba DNA să anunţe ce s-ar face cu banii furaţi. Asta e treaba Guvernului sau, eventual, a Parlamentului, dar nu a Procuraturii. Este un derapaj care confirmă că nu se respectă separaţia puterii în stat”.

14 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv