Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
Meleșcanu și cei trei propuși miniștri de Dăncilă au fost dați afară urgent din ALDE, dar ei contestă în instanță

Tăriceanu și liderii de filiale fideli i-au exclus din ALDE pe oamenii furați de Dăncilă-PSD

Călin Popescu Tăriceanu a convocat rapid, vineri dimineață, toți liderii de filiale care i-au rămas fideli și împreună i-au exclus din ALDE pe Teodor Meleșcanu – care i-a luat locul, susținut de PSD, la șefia Senatului – și pe cei trei propuşi de premierul Viorica Dăncilă ca miniştri.

Este vorba despre Graţiela Leocadia Gavrilescu – propusă ca ministru al Mediului și vicepremier, Ion Cupă – ministru al Energiei şi Alexandru Ştefan Băişanu – ministru pentru relația cu Parlamentul.

Filialele ALDE Oradea, Prahova și Dolj cer Congres Extraordinar la partid, contra lui Tăriceanu

Amintim că președintele Klaus Iohannis a refuzat să semneze decretele de numire a celor trei.

Iohannis: Refuz clar remanierea, este cras neconstituțională. D-na Dăncilă, trebuie să vă prezentați în fața Parlamentului

Anunțul excluderii din partid a fost făcut vineri după-amiază, printr-un comunicat scurt, remis de ALDE. Îl publicăm integral:

“Biroul Politic Executiv al ALDE, întrunit astăzi, 13 septembrie, a luat act de pierderea calităţii de membru ALDE pentru următorii: Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, în baza prevederilor art. 14, alin 2, lit. c din Statutul ALDE care prevede : „Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea la sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepţia partidului sau partidelor cu care ALDE se află în alianţă politică sau electorală.

Biroul Politic Executiv al ALDE a constatat că Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, precum şi Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu au acceptat să participe la discuţii de negociere cu PSD în vederea ocupării de funcţii la nivelul Senatului României, respectiv Guvernului, discuţii în urma cărora au acceptat funcţiile propuse.

În acest fel au încălcat Hotărârea Delegaţiei Permanente Naţionale ALDE din data de 26 august 2019, votată cu o majoritate covârşitoare de 83 de voturi pentru şi 2 abţineri, şi Hotărârea Biroului Politic Central din data de 3 septembrie 2019.
 
Ca urmare, secretariatul general ALDE va proceda la radierea din baza de date centrală a ALDE a doamnei Graţiela Leocadia Gavrilescu şi a domnilor Teodor Meleşcanu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu”.

Teodor Meleşcanu a anunţat deja că va ataca în instanţă decizia de excludere. Anunţuri similare au fost făcute şi de către Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu.

106 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv