Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Traian Băsescu: “Premier va fi Cătălin Predoiu”

Demisia anunţată de premierul Victor Ponta îl pune pe preşedintele ţării, Klaus Iohannis, în postura de a alege un premier interimar.

basescu 03

Iohannis are la dispoziţie 45 de zile pentru a stabili numele premierului interimar, acesta urmând a fi supus la vot în Parlament. Rămâne de văzut dacă Iohannis va miza pe un alt reprezentant al actualei coaliţii de guvernare sau va încerca să-şi promoveze lideri din Partidul Naţional Liberal.

Traian Băsescu este ferm convins că noul premier al României va fi Cătălin Predoiu, actualul prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal.

“Dacă aş fi preşedinte, aş nominaliza un premier care aş crede că ar face faţă situaţiei la zi. Nu aş avea multe negocieri. Ştiu că domnul Iohannis are un angajament legat de desemnarea ca premier al lui Cătălin Predoiu. Dacă îşi menţine angajamentul, atunci noul premier va fi Cătăin Predoiu”, a spus Traian Băsescu.

Fostul preşedinte al României nu exclude apariţia unor nume surpriză precum Dacian Cioloş sau George Maior. Însă Traian Băsescu spune că principala preocupare ar trebui să fie eradicarea corupţiei.

“România are o mare problemă cu corupţia şi ţine de ea să o eradicheze. Nicio altă instituţie nu va reuşi să elimine corupţia. DNA reuşeşte să o elimine doar la nivel de Guvern şi Parlament. Dar noi avem un deficit cultural, o problemă de educaţie. Fie că ne ducem la primărie sau la altă instituţie, corupţia nu se poate face de una singură. Marea corupţie are loc la nivelul omului politic aflat în funcţie înaltă şi a oamenilor de afaceri, iar corupţia din primării, şcoli şi spitale este o chestiune culturală”, a spus Băsescu.

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv