Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Trucuri la nivel înalt pentru salvarea plagiatorilor

Fostul vicepremier Gabriel Oprea nu mai coordonează doctorate la Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul”, după ce a fost acuzat de plagiat – confirmat, în 4 septembrie, de şeful Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti, Marian Popescu: “În mod sigur este vorba despre un plagiat, zeci de pagini fiind copiate integral”.

oprea si ponta
Doi plagiatori salvaţi de Comisia de Etică a Ministerului Educaţiei

Cu toate acestea, Oprea rămâne cu doctoratul intact: Consiliul Naţional de Etică, din cadrul Ministerului Educaţiei – revocat în 2 decembrie, cu o zi înainte să dea verdictul pe un plagiat şi mai grosolan, cel al actualului ministru de Interne, Petre Tobă – are orbul găinilor. Nu a văzut că pagini întregi sunt “copy paste” după alte lucrări şi a decis, în 8 iulie, că suspiciunea de plagiat în cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea nu poate fi confirmată.

În 7 septembrie, Academia Naţională de Informaţii a emis un comunicat în care a anunţat că evaluează “stadiul implementării măsurilor privitoare la respectarea standardelor de calitate academică a tezelor de doctorat”.

“În acest sens, Senatul Academiei mandatează Consiliul Ştiinţific al Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul” să accelereze procesul de evaluare, iniţiat cu mult timp în urmă, asupra modului de respectare a standardelor ştiinţifice şi dezvoltare a capacităţii noastre academice. Concluziile acestei evaluări vor sta la baza unor decizii care vor consolida calitatea procesului de învăţământ şi cercetare academică în cadrul ANI MV”, se preciza în comunicat.

Cam la atât s-a rezumat “ancheta”.

Acelaşi verdict de “neplagiat” a dat Consiliu în cazul fostului premier Victor Ponta, în ciuda faptului că toată lumea a putut constata că acesta a copiat zeci de pagini în lucrarea sa de doctorat.

Băsescu: Plagiatul lui Tobă e mai grosolan decât al lui Ponta

Fostul preşedinte Traian Băsescu, cel care l-a demascat pe Ponta acum 3 ani, consideră că “plagiatul lui Tobă este mai grosolan decât al lui Ponta” şi acuză revocarea Consiliului Naţional de Etică “fără a pune altul în loc”.

”Desființarea Consiliului a fost un truc pentru a nu se lua în discuție plagiatul lui Tobă. E evident și nu-ți trebuie multă carte ca să-ți dai seama. Trebuie doar să fi terminat liceul. Plagiatul lui Tobă este mai grosolan decât al lui Ponta. Faptul că ei au desființat Consiliul fără să se pună imediat în loc altceva arată că a fost un truc pentru a moșmondi o decizie legată de Ministrul de Interne. Problema este cine îl susține atât de puternic încât Cioloș a fost nevoit să se compromită. Greu de spus (cine îl susține pe Tobă – n.r), dar e clar că nu Cioloș. E cineva deasupra puterilor lui”, a spus Băsescu aseară, la B1TV.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv