Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Tudorel Toader, umilit de CCR – for în care a făcut parte 9 ani: Să vedem argumentele în cazul Belina

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu a vrut să comenteze decizia de joi a CCR de respingere a sesizării lui Călin Popescu Tăriceanu prn care să se constate un conflict constituțional între DNA și Guvern privind dosarul Belina.

“Este prematur să exprim un punct de vedere, pt că trebuie să vedem și considerentul. La abuzul în serviciu dispozitivului a fost de respingere, iar considerentul a fost de prag. Să vedem argumentele”, a declarat el.

Totuși, CCR a decis cu unanimitate de voturi (7 din 9 judecători fiind prezenți săptămăna trecută la dezbateri, astfel că numai ei au avut drept de vot) să respingă sesizarea lui Tăriceanu.

“Curtea Constituțională, cu unanimitatea voturilor celor prezenți, a respins sesizarea și a constatat că nu există conflict de natură constituțională între Guvernul României și Ministerul Public — DNA. Motivele le veți afla foarte pe scurt în comunicatul de presă”, a declarat șeful CCR, Valer Dorneanu, la finalul ședinței.

În 16 noiembrie, judecătorii au amânat pronunțarea în acest caz pentru a avea timp să aprofundeze datele din dosar.

Cererea lui Tăriceanu a fost susținută în fața judecătorilor constituționali de ministrul Justiției, Tudorel Toader, care s-a transformat în apărătorul penalilor. 

DNA a început urmărirea penală împotriva foștilor miniștri sevil Shhaideh și Rovana Plumb, care au inițiat două hotărâri de Guvern prin care părți din insula Belina și brațul Pavel au trecut din proprietatea statului în cea a Consiliului Uudețean Teleorman – al cărui președinte era la acea vrmeme Liviu Dragnea -, pentru a ajunge în final închiriată firmei Tel Drum, controlată de acesta.

41 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv