Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Tudose a uitat că elevii de a V-a nu au nici acum manuale: “Este pentru prima dată când au fost la timp la începutul școlii”

O gafă monumentală a fost comisă de premierul Mihai Tudose joi, în plenul Parlamentului, ca răspuns la acuzațiile din moțiunea de cenzură inițiată PNL și USR.

Tudose nu are incredere in programul pe il impune Dragnea

În discursul său de la tribuna Parlamentului, Tudose a afirmat, nici mai mult, nici mai puțin, că “manualele școlare au fost la timp la începutul școlii”, când toată România știe că manualele de clasa a V-a nu sunt nici măcar astăzi pe băncile elevilor.

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu trei zile că manualele de a V-a abia au ajuns în depozitele din 39 de județe.

Premierul Tudose, în schimb, nu numai că s-a dovedit profund neinformat, dar a ținut morțiș să dea vina pe guvernările anterioare – uitând că PSD s-a aflat la putere din anul 2012 până la sfârșitul anului 2015, prin premierul Victor Ponta.

“Ați vorbit despre haos în Educație. (…) Acesta este primul an din mulți ultimi ani când manualele școlare au fost la timp, la începutul școlii. Nu au mai învățat după fițuici ca pe vremea dumneavoastră”, a declarat Tudose, referindu-se la Guvernul Cioloș, aflat la putere numai în anul 2016.

Mihai Tudose s-a mai lăudat cu 46 de grădinițe și 24 de școli a căror finalizare a avut loc anul acesta – deci nu au fost începute de PSD.

Evident, nu putea fi uitat transportul gratuit acordat studenților de antecesorul său, Sorin Grindeanu, al cărui guvern a fost dărâmat chiar de PSD. Tudose a “uitat” însă că el a plafonat la vârsta de 26 de ani, în această toamnă, acordarea gratuității. 

Astfel, studenții ce depășesc această vârstă nu mai au transport gratuit, chiar dacă se află în anii terminali – și, evident, nu lucrează. 

“S-au făcut progrese semnificative în ceea ce privește învățământul dual, unde am reușit să realizăm peste 100 de clase. În ceea ce privește măsurile luate în sprijinul studenților, pot să vă spun că am acordat transport gratuit pentru toți studenții pe calea ferată. A fost crescut de 2,5 ori fondul de burse pentru studenți, de la 83 de lei pe lună, cât l-am găsit la dumneavoastră, la peste 200 de lei pe lună pe student”, a spus Tudose.

Totodată, premierul nu mai vede șomeri, după lansarea programului “România angajează”.

“Prin acest program de 550 de milioane de euro sprijinim în același timp și angajatorii, dar și pe cei care își doresc să găsească un loc de muncă (…) Am lansat cel mai important proiect din ultimii ani destinat formării a 55.000 de profesori din învățământul primar și gimnazial pentru a preda în conformitate cu noile planuri cadru și programe școlare”, a susținut Tudose.

La capitolul Sănătate, șeful Guvernului a declarat că s-au făcut investiții-record:

“În acest an, avem investiții record în infrastructura de sănătate, concretizate în modernizarea și extinderea a 17 spitale publice, reparații capitale la alte 8 spitale publice, finalizarea maternității Brașov și a Spitalului de Urgență pentru copii din Iași (…) S-au identificat terenurile pentru viitoarele spitale regionale de la Cluj, Iași și Craiova, au fost și preluate de Guvern în vederea demarării construcției. De asemenea, pentru Spitalul Republican al Capitalei. S-au alocat 100 de milioane de lei în aparatură medicală pentru 22 de spitale, alte 66 de milioane de euro pentru utilitățile de primiri urgențe, (…) 230 de milioane de euro pentru dotarea ambulatoriilor, 18 milioane de euro pentru centre comunitare integrate”.

Tudose a adăugat că s-au livrat 277 de mașini de anestezie pentru grupurile operatorii, acestea fiind alocate în 50 de unități sanitare.

“S-a demarat achiziția la 12 aparate de computer tomograf, astfel încât (…) toate spitalele județene din România să aibă acest tip de echipament. S-au făcut demersurile, sunt în curs de achiziționare 21 de aparate de rezonanță magnetică nucleară, la fel, pentru ca toate spitalele județene să aibă acest tip de echipament. În plus, s-au comandat 5 echipamente de radioterapie pentru cinci centre oncologice din țară”, a enumerat Tudose.

“Dacă acesta este haos, ne asumăm acest tip de haos. Probabil că liniștea era când dumneavoastră ați închis spitalele, atunci era liniște într-adevăr”, a încheiat el.

15 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv