Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Turcan: Anticipatele și localele vor fi la distanță de maxim o săptămână și până în 28 iunie

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că Guvernul Orban vrea ca alegerile parlamentare anticipate și cele locale să aibă loc la distanță de maxim o săptămână și până la data de 28 iunie.

Turcan a precizat că liberalii iau în calcul toate variantele prevăzute în Constituție pentru a se asigura că vor ajunge la anticipate. A.

“Alegerile anticipate nu sunt reglementate în detaliu. Va fi nevoie de reglementarea organizării alegerilor anticipate. Dacă ne gândim la momentul maxim până la care am putea să suprapunem alegerile anticipate cu alegerile locale, undeva până în 28 iunie ar trebui să încheiem ambele alegeri. Nu intenționăm să le punem chiar în aceeași zi, ci la o diferență fie de o zi, fie de maximum o săptămână”, a declarat, marți seara, la  B1TV, vicepremierul.

Raluca Turcan a precizat că, pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, parlamentarii PNL nu iau în calcul să voteze moțiunea de cenzură a PSD după angajarea răspunderii Guvernului pe legea alegerii primarilor în două tururi.

Însă, dacă moțiunea va trece și se ajunge la situația declanșării alegerilor anticipate, PNL va susține această variantă.

Întrebată dacă premierul Ludovic Orban ia în calcul să demisioneze pentru a se ajunger la anticipate, Turcan a răspuns: ”Nu discutăm acum public despre această variantă. Evident că avem Constituția și avem luate în calcul toate variantele, dar acum noi avem convingerea că prin ce am programat vom determina moțiunea. Dacă nu vom reuși, probabil c-o să ajungem să vorbim în spațiul public și de varianta B. Dar nu are rost acum să dezvoltăm”.

Întrebată care e varianta B, Turcan a răspuns: ”Toate variantele sunt legate de textul Constituției”.

377 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv